Ohjelmistokehityksen ulkoistaminen toi joustavuutta ja tekoälyllä prosessien tehostamista

Spoken on suomalainen kielipalveluyritys, joka palvelee asiakkaitaan Pohjoismaissa ja Alankomaissa. Palveluvalikoiman perustana ovat tekstitykset ja litterointi. Spokenin palveluihin kuuluu laadukkaiden tekstityksen tuottaminen videolle, ja litterointi tekstimuotoon kaikista äänitiedostoista. Saatavilla on nykyisin myös tekoälyn generoimaa litterointia ja tekstitystä. Yritys tarjoaa lisäksi apua kielentarkistuksen ja kääntämisen alueilla. Spokenin palveluita käytettävät laajalti muun muassa videotuotantoyhtiöt, julkishallinto, tutkijat ja asianajotoimistot sekä muut yritykset, jotka tarvitsevat tehokkaita puheentunnistus- ja tallennusratkaisuja.

“Ohjelmistomme jatkokehitys ja esimerkiksi uusien toimintojen lisääminen on sujuvaa, koska softa on kehitystiimille valmiiksi tuttu. Välillä meillä on pitkiä jaksoja, jolloin juuri mitään ei kehitetä ja välillä taas tulee paljon kehitettävää. Tämän takia ulkoistetun ohjelmistokehityksen malli on ollut meille erittäin toimiva, koska saamme käytettyä kehitysresursseja oman tarpeemme mukaan.”

Jukka Ihatsu, CEO, Spoken Oy

Käytetyt teknologiat:

 • Symfony
 • Vue3
 • Google Cloud
 • OpenAI Whisper

Tarve luotettavalle ja ammattimaiselle jatkokehitykselle käynnisti yhteistyön

Spokenin yhteistyö Hurjan kanssa käynnistyi, kun Spokenin oma kehittäjä oli lähtemässä, ja yritys tarvitsi uuden kumppanin jatkamaan yrityksen ohjelmiston kehitystä ja ylläpitoa. Ohjelmistolle oli tärkeää löytää ammattimainen jatkokehittäjä, jotta Spoken pystyi ylläpitämään kilpailukykynsä ja vastaamaan asiakkaidensa kasvaviin tarpeisiin.

”Aloitimme yhteistyön, kun omaa järjestelmäämme piti jatkokehittää oman määräaikaisen kehittäjän työsuhteen päätyttyä. Kartoitimme toimijoita ympäri Suomea ja pyysimme tarjousta neljältä yritykseltä. Hurjan tarjous ja osaaminen vastasi hyvin sitä, mitä etsimme,” Jukka Ihatsu kertoo.

Mockup Spokenin käyttöliittymästä tabletilla.

Yhteistyön aikana on toteutettu merkittäviä parannuksia ja uusia toiminnallisuuksia

Hurja otti Spokenin ohjelmiston haltuunsa ja ryhtyi jatkokehittämään ja ylläpitämään järjestelmää. Yhteistyön aikana Hurja on tehnyt useita merkittäviä parannuksia ja lisännyt uusia toiminnallisuuksia asiakkaan toiveiden mukaisesti. Esimerkkejä näistä parannuksista ovat muun muassa:

 • Käyttöliittymän suunnittelu ja päivittäminen (UX/UI-suunnittelu)
  • Hurja on suunnitellut ja päivittänyt Spokenin ohjelmiston käyttöliittymän, tehden siitä sekä visuaalisesti houkuttelevan että toiminnallisesti tehokkaan. UX/UI-suunnittelussa järjestelmään on suunniteltu mm. kokonaan uusia työkaluja ja osioita tekoälypalveluiden vuoksi. Samalla käyttöliittymän intuitiivisuus ja käyttäjäystävällisyys on nostettu uudelle tasolle, mikä helpottaa ohjelmiston päivittäistä käyttöä ja lisää käyttäjien tyytyväisyyttä. Uudet ominaisuudet ja parannukset tekevät ohjelmistosta helppokäyttöisemmän ja tehokkaamman, tarjoten sujuvamman ja miellyttävämmän käyttökokemuksen kaikille käyttäjille. Myös aiemmin olemassa olleen käyttöliittymän osiot päivitettiin uuden yritysilmeen mukaiseksi. Uudistuksessa kiinnitettiin erityistä huomiota käyttöliittymän ulkoasuun, jonka uusi moderni ja selkeä muotoilu parantaa palvelun houkuttelevuutta.
 • Laskutusintegraatio Procountorin kanssa
  • Integraatio Procountorin kanssa on merkittävä parannus, joka mahdollistaa tehokkaamman ja automaattisemman laskutuksen Spokenin järjestelmässä. Tämä integraatio vähentää huomattavasti manuaalisen työn tarvetta, sillä monet laskutukseen liittyvät toiminnot voidaan nyt suorittaa automaattisesti. Manuaalisten prosessien vähentäminen puolestaan pienentää inhimillisten virheiden riskiä, mikä tekee laskutusprosessista tarkemman ja luotettavamman. Integraation avulla laskutuksen hallinta on sujuvampaa ja nopeampaa, vapauttaen samalla resursseja muihin tärkeisiin tehtäviin. Tämä parannus auttaa Spokenia tarjoamaan asiakkailleen entistä parempaa palvelua ja varmistaa, että laskutus hoidetaan aina ajallaan ja oikein.
 • Tekoälyn hyödyntäminen
  • Vuonna 2023 toteutettu OpenAI Whisper -integraatio toi tekoälyn mukaan Spokenin palveluihin, parantaen puheentunnistuksen tarkkuutta ja tehostaen prosesseja. Tekoälyä hyödynnetään sekä työntekijöiden apuna että asiakkaille tarjottavina palveluina, mikä säästää aikaa ja resursseja. Whisper hyödyntää edistynyttä puheentunnistusteknologiaa, joka analysoi äänitallenteet ja muuntaa puheen raakatekstiksi tekoälyn avulla. Tämä raakateksti toimii pohjana korkealaatuisille lopputuotteille, kuten litteroinnille tai tekstitykselle. Whisper tunnistaa videoleikkeissä myös puhujan vaihtumisen ja laskee, kuinka monta eri puhujaa leikkeessä on. Prosessin avulla tekoälyn kyky nopeaan ja tarkkaan datankäsittelyyn yhdistyy ihmisen osaamiseen, varmistaen, että lopputulos on täsmällinen, helppolukuinen ja ymmärrettävä, jolloin Spoken voi tarjota nopeampaa ja laadukkaampaa palvelua asiakkailleen.

Jatkuva ja joustava yhteistyö pitää pyörät pyörimässä

Spoken Oy on saanut merkittäviä hyötyjä yhteistyöstä Hurjan kanssa. Jatkuva ja joustava yhteistyö on mahdollistanut sen, että ohjelmiston kehitys on saatu pidettyä aktiivisena ja sen toiminnallisuuksia on voitu parantaa jatkuvasti.

 • Joustavuus ja resurssien käyttö: Ohjelmiston jatkokehitys ja uusien toimintojen lisääminen on tehokasta, koska kehitystiimi tuntee ohjelmiston perusteellisesti. Pitkinä hiljaisina kausina ei tarvita aktiivista kehitystä, kun taas toisinaan ilmenee runsaasti kehitystarpeita. Ulkoistetun ohjelmistokehityksen malli on osoittautunut Spokenille erinomaiseksi ratkaisuksi, sillä se mahdollistaa resurssien joustavan käytön tarpeiden mukaan.
 • Tarkka asiakkaan tarpeiden huomioiminen: Asiakkaan toiveiden ja tarpeiden kuunteleminen on varmistanut, että Spokenin ohjelmisto vastaa hyvin heidän liiketoimintansa vaatimuksia. Käytössä on muun muassa yhteinen Trello-taulu, jolle asiakas kirjaa uudet tarpeet ja kysymykset, sujuvoittamaan viestintää. Tämä asiakaslähtöinen lähestymistapa on parantanut yhteistyön laatua ja tehnyt siitä tuloksellista.
 • Tekoälyn hyödyntäminen: AI-ratkaisun, OpenAI Whisperin, integroiminen on parantanut Spokenin ohjelmiston suorituskykyä merkittävästi. Uusi teknologia mahdollistaa tarkan ja nopean puheentunnistuksen, mikä parantaa työntekijöiden tehokkuutta ja asiakaspalvelun laatua.

”Jo useita vuosia jatkunut yhteistyö on sujunut erittäin hyvin! Alussa ilmeni viestintään liittyviä haasteita, mutta palautteemme huomioitiin ja asiat korjautuivat. Kehitystyötä tehdään täysin meidän toiveita kuunnellen, jonka myötä ohjelmisto on juuri meidän tarpeeseemme sopiva,” Jukka Ihatsu kertoo.

Spokenin ja Hurjan välinen yhteistyö on esimerkki siitä, miten ulkoistettu ohjelmistokehitys voi tuoda merkittäviä etuja yritykselle. Hurjan asiantunteva ja joustava palvelu on mahdollistanut sen, että Spoken on voinut keskittyä ydinliiketoimintaansa samalla, kun heidän ohjelmistonsa kehittyy ja paranee jatkuvasti. Tämä yhteistyö on tuonut Spokenille kilpailuetua markkinoilla ja parantanut heidän kykyään palvella asiakkaitaan entistä paremmin. Lisäksi hyödynnetyt teknologiat tukevat Spokenin ohjelmiston skaalautuvuutta, luotettavuutta ja suorituskykyä. Erityisesti uusien tekoälyratkaisujen avulla Spoken pystyy tarjoamaan asiakkailleen huipputason kielipalveluita, jotka vastaavat nykypäivän vaatimuksia ja ylittävät asiakkaiden odotukset.

Etsitkö luotettavaa kumppania olemassa olevan ohjelmiston jatkokehityksen toteuttamiseen? Meillä on tarjota sinulle laaja kokemus, vahva näkemys ja innovatiivisia ratkaisuja. Olemme luotettava ja joustava kumppani, jonka kanssa yhteistyö sujuu vaivattomasti. Älä epäröi ottaa meihin yhteyttä!

Jätä yhteydenottopyyntö