Hei, hauska tutustua!

Olen Jere Borgelin, 28-vuotias tietotekniikan insinööri. Olen asunut Kuopiossa vuodesta 2012 lähtien ja viihtynyt täällä todella hyvin! Alunperin olen kotoisin Lohjalta. Valmistuttuani Länsi-Uudenmaan koulutuskeskuksesta datanomiksi, päätin suunnata tänne Savoon oppimaan lisää ja korottamaan tutkintoani. Aloitin Savonia-ammattikorkeakoulun tietotekniikan linjalla vuonna 2012, ja työharjoittelun jälkeen osa-aikaisen työsuhteen Hurjalla vuonna 2014. Kun sain insinöörin paperit käteeni, olin jo Hurjalla kokoaikaisena työntekijänä.

Koin, että osa-aikainen työskentely tuki opintojani, sillä pääsin työprojekteissa suoraan kiinni alan käytäntöihin. Ohjelmistokehityksen salat oppii vain tekemällä. Olen todella kiitollinen siitä, että sain mahdollisuuden kehittää osaamistani käytännön tekemisen avulla jo ennen valmistumista. Osa-aikatyön järjestely toimi Hurjalla tosi hyvin.

Koodauksen alkeet opin jo datanomikoulutuksessa, mutta syvempi ymmärrys ohjelmoinnista tuli lopulta insinööriksi opiskellessa. Perusasiat oppi koulussa, ja työharjoittelussa huomasin että PHP ja back-end ovat asioita, joista pidän ihan oikeasti. Harrastan koodausta välillä myös vapaa-ajalla, esimerkiksi Raspberry Pi:n kanssa touhuten. Ohjelmistokehitys on kuitenkin työnä ajoittain melko vaativaa, joten vapaa-ajalla täytyy muistaa myös palautua aivan erilaisen tekemisen parissa.

Kun aloitin Hurjalla vuonna 2014, yrityksessä oli paljon vähemmän työntekijöitä kuin nyt. Muistan esimerkiksi erään kesän, kun koodailin toimistolla muutaman päivän täysin yksin muiden viettäessä kesälomapäiviä. Enää tällaista tilannetta ei tule, sillä työkavereita on jo parikymmentä. On ollut mahtavaa seurata Hurjan kasvua, tutustua erilaisiin ihmisiin ja saattaa projekteja maaliin. Voin suositella Hurjaa työnantajana lämpimästi.

Suosikki-ohjelmointikieli
Back-endissä PHP, fronttikielinä JavaScript, HTML ja CSS tuettuna Vue.js:llä.

Back- vai Frontend
Back-end on kivempaa, mutta välillä on mukava tehdä fronttiakin.

Esikuvat
Tony Stark.

Vinkkini tulevalle ohjelmistokehittäjälle
Tällä alalla oleminen on jatkuvaa ja nopeatempoista uuden oppimista. Varaudu siihen tunteeseen, että et ole koskaan “valmis”. Kokemus tuo lopulta varmuutta omaan tekemiseen ja auttaa haastavissakin tilanteissa.

Jätä yhteydenottopyyntö