case. Lähitapiola - ottelun vakuuttavin pelaaja

Avainsanat

  • Ohjelmointi
  • Responsiivisuus
  • Reaaliaikaisuus
  • HMTL5
  • Yleisön aktivointi

Tausta

Ensimmäinen LähiTapiolalle brändätty yleisönaktivointisovellus, "Ottelun vakuuttavin pelaaja -äänestys", lanseerattiin vuoden 2015 alussa LEKA Volleyn otteluiden yhteydessä. Hyväksi ja innostavaksi todettu konsepti laajennettiin kaudelle 2015-2016 koskemaan kaikkia lentopallon Mestaruusliigan TV-otteluita. Yleisö oppi nopeasti äänestämään mobiililaitteellaan ja vaikutti siten aktiivisesti palkintojen jakamiseen. Isojen ledipintojen hyödyntäminen reaaliaikaisten tulosten ja tilannetietojen esittämisessä osoittautui menestykseksi. Kesällä 2016 palvelu otettiin käyttöön myös lentopallon maajoukkueen otteluissa sekä jalkapallon Veikkausliigan KuPS:n kotiotteluiden yhteydessä.

Projekti

Toteutimme palvelun käyttäjäystävällisenä HTML5-verkkosivuna. Tämä mahdollistaa, ettei natiiviapplikaatioita tarvitse ladata mobiililaitteelle, jolloin palvelun käyttäjäksi pääsee mahdollisimman nopeasti. Rekisteröityminen tapahtuu joko Facebook-tunnuksilla tai omalla sähköpostiosoitteella. Tilanne- ja tulostietoja näytetään isoilla ledipinnoilla, mikäli tapahtumakohde sen mahdollistaa; esimerkiksi TV-otteluissa tutuiksi tulleilla LED-aidoilla tai LEKA Volleyn kotiotteluissa isolla LED-tulostaululla. Ledeille tilannetieto viedään reaaliaikaisesti ONELAN-järjestelmän kautta.

Otteluiden jälkeen raportoinnista saadaan niin äänestystilastot sekä äänestäjien yhteystiedot, joiden perusteella asiakas voi arpoa yleisövoittajat ja kontaktoida yleisöä.

”Hurja on tehnyt LähiTapiolalle lentopallo-otteluihin vakuuttavin pelaaja -mobiiliäänestyksen. Homma on toiminut innovatiivisesti ja jämptisti. Esimerkiksi kesällä 2016 lentopallon Maailmanliigan otteluissa äänestäjiä oli useita satoja yhdessä ottelussa, joten kiinnostusta tällaisiin ottelutapahtumien elävöittämisiin kyllä löytyy.”

- Arto Heinonen, Johtaja (yritysvastuu, sponsorointi ja yhteiskuntasuhteet), LähiTapiola

Lentopallon maajoukkue: ovp.lahitapiola.fi
Lentopallon Mestaruusliiga: lml.lahitapiola.fi
LEKA Volley, LähiTapiola Savo: lt.lekavolley.fi
KuPS, LähiTapiola Savo: aanestys.kups.fi

Ota yhteyttä
© 2017 Kaikki oikeudet pidätetään - All right reserved | Sivuston käyttöä koskeva ilmoitus