Lisätty todellisuus (AR)

Valjasta lisätty todellisuus (AR) yrityksesi käyttöön! Se on nykyaikainen keino erottua kilpailijoista. Augmented Reality, AR -sovellukset ja AR-sisällöt ovat ehkä jollekin tulevaisuutta, meille AR-teknologia on arkea.

Suurelle yleisölle AR-sovellukset tulivat tutuksi vuonna 2016, kun Pokemon Go -peli laittoi kaikenikäiset pelaajat jahtaamaan taskumörköjä. AR-teknologiaa hyödyntävä peli havaitsee käyttäjän sijainnin ja käynnistää sijaintiin kuuluvan virtuaalisen pelituokion.

Ota yhteyttä

Lisätty todellisuus, Agmenteg Reality (AR)

Mitä on lisätty todellisuus?

Lisätty todellisuus (Augmented Reality, AR) tarkoittaa teknologiaa, jossa virtuaalinen sisältö liitetään osaksi oikeaa maailmaa AR-tuetun sovelluksen tai selaimen avulla. Sisältö voi olla 3D-mallien, kuvien, tekstin, äänen, videon tai minkä tahansa muun digitaalisen formaatin muodossa.

AR-teknologia kytkee digitaaliset sisällöt osaksi käyttäjän kokemusta tarkkailemalla ympäristöä esim. älypuhelimen kameran tai AR-lasien kautta. Lisätyn todellisuuden maailma käynnistyy, kun AR-toiminto havaitsee sovelluskohtaisen herätteen, kuten sijainnin, kuvan, muodon, ympäristön tai vaikka QR-koodin.

AR-sovelluksella on hyvä suorituskyky

Näyttävät ja kokonaisvaltaiset lisätyn todellisuuden ratkaisut kannattaa toteuttaa oman AR-sovelluksen avulla. Räätälöity sovellus tarjoaa monipuoliset kehittämismahdollisuudet lisätyn todellisuuden hyödyntämiselle – saat käyttöösi  juuri ne AR-ominaisuudet, joita yrityksesi tarvitsee!

Teemme AR-sovelluksia sekä mobiililaitteille, että lisätyn todellisuuden laseille.

  • AR-mobiilisovellus sopii laajan kohderyhmän projekteihin, joissa tavoitteena on tarjota lisätyn todellisuuden elämyksiä missä ja milloin vain.

AR-laseille tehty sovellus tukee yksityiskohtaista ja todella monipuolista lisätyn todellisuuden käyttöä, jossa AR-ratkaisua tarvitaan isojen kokonaisuuksien oppimiseen, hahmottamiseen ja ymmärtämiseen.

Yksilöllinen AR-sovellus on suorituskyvyltään verraton, koska koodit ja toiminnot toteutetaan sekä sovellus optimoidaan täsmälleen vaatimusten mukaan. Räätälöity käyttöliittymä on toiveidesi mukainen, ja valitsemme toteutukseen parhaiten sopivan AR-teknologian (esim. Unity ja AR Foundation/Wikitude SDK/Vuforia).

WebAR onnistuu ilman omaa sovellusta

Lisätyn todellisuuden toteutukset eivät aina tarvitse ympärilleen AR-sovellusta, vaan jokin kevyempi rikastettu yksityiskohta voi piristää asiakaskokemusta juuri oikeaan aikaan.

Kevyt, mutta inspiroiva AR-sisältö voidaan toteuttaa myös hyödyntämällä WebAR-teknologiaa. WebAR on hyvä valinta silloin, kun haluat kiinnittää asiakkaasi huomion lisätyn todellisuuden avulla, ja toivomasi AR-toiminnot eivät tarvitse AR-sovelluksen suorituskykyä.

Verkossa toimiva WebAR on helpompi ylläpitää kuin oma AR-sovellus, joten se sopii mainiosti sisällöltään rajoitetetumpiin ratkaisuihin kuten tuotekortteihin, mallinnukseen ja mainoksiin. Voit lisätä käyntikorttisi kääntöpuolelle 3D-esittelyn lippulaivatuotteesta, hurmata työnantajat eläväisellä CV:llä tai viedä tutkimuksesi tulokset aitoon ympäristöön kaikkien saataville.

Mihin lisättyä todellisuutta käytetään?

Erilaisilla AR-sovelluksilla on lukuisia käyttökohteita, mm. pelit, markkinointi- ja viestintämateriaalit sekä erilaiset hyötysovellukset ovat tätä päivää. Lisättyä tai rikastettua todellisuutta käytetään myös viihteessä, tapahtumissa, kouluttamisessa, hoitotyössä ja nähtävyyksien kiertokäyntien esittelyissä.

Lisätty todellisuus yritystoiminnassa

AR-teknologia lisää vahvasti tuotteesi tai palvelusi kiinnostavuutta ja luo uudenlaisia tapoja sekä nähdä, toteuttaa että kehittää yrityksesi toimintaa.

  • Markkinointi: Tavallinen printtimainos voi toimia herätteenä, ja käyttäjä voi katsoa mainokseen liittyvää interaktiivista lisäsisältöä omalla päätelaitteellaan – pelata esimerkiksi peliä tai katsoa printtimainoksen hahmon heräävän henkiin.
  • Tapahtumat ja viihde: Interaktiivisia pelejä messujen ja festarien yhteyteen, aarrekartta taidenäyttelyyn, kokemuksellinen museokäynti. Mahdollisuuksia on monia!
  • Tuote-esittelyt: Esittele tuotettasi kustannustehokkaasti AR-teknologian avulla aidossa ympäristössä. Mallinnamme niin pienet kuin suuretkin tuotteet 3D-muotoon, jolloin niitä voi hyödyntää monenlaisissa AR-sovelluksissa tai WebAR-ratkaisuissa.
  • Teollisuus: Opastaminen AR-laseilla (mm. HoloLens 2, Nreal) on jo tätä päivää! AR-lasien ja räätälöityjen sovellusten avulla voit ohjata ja kouluttaa työntekijöitä, oppilaita tai asiakkaita aidossa työympäristössä lisätyn todellisuuden monipuolisin, havainnollisin keinoin.

Olemme toteuttaneet lisätyn todellisuuden ratkaisuja niin isoihin kuin pienempiinkin tarpeisiin ja erilaisille toimialoille. Tutustu AR-projekteihin asiakastarinoissa.

Lähetä viesti ja kysy lisää lisätyn todellisuuden mahdollisuuksista!