Miten me Hurjalla teemme toimivat WordPress-kotisivut yritykselle?

Julkaistu 18.11.2022 | Päivitetty 30.4.2024

Tässä blogitekstissä käymme läpi, miten me Hurjalla teemme toimivat WordPress-kotisivut yritykselle ja mitä vaiheita meillä kuuluu WordPress-kehitykseen.

Yrityksen verkkosivut ovat sen koko digitaalisen näkyvyyden kivijalka ja niiden tehtävänä on ensisijaisesti toteuttaa yrityksen liiketoiminnallisia tavoitteita. Onnistuneesti toteutetuille yrityksen kotisivuille päätyvät oikeat ihmiset, kävijät löytävät mitä etsivät, ja he suorittavat yrityksen haluamat toimenpiteet (yhteydenotto, osto, jne.). Myös kotisivujen muokkaamisen ja sisältöjen ylläpidon täytyy onnistua jatkossa helposti ilman välikäsiä. Toimivat kotisivut ovat siis paljon muutakin kuin kasa koodia!

Tarvekartoitus ja määrittely kannattaa tehdä huolella

Kaikki alkaa tarvekartoituksesta. Tarvekartoituksessa tärkeintä on lähteä liikkeelle yrityksesi tavoitteista, siitä mitä haluat saavuttaa yrityksesi kotisivujen avulla? Mieti esimerkiksi, kuinka laajat sivujen tulee olla ja kuinka paljon ja millaisia millaisia sisältöjä sekä toiminnallisuuksia tarvitaan? Pohdi myös, mikä on sivustosi tavoite, eli mitä haluat kävijöiden sivustolla tekevän.

Entä jos yrityksesi kotisivujen tavoitteet ovat vielä epäselviä? – Ei hätää, me autamme myös tarvekartoituksessa!

Kun tarvekartoitus on tehty huolella, ja tavoitteet selvillä pystytään niiden pohjalta projektille toteuttamaan kunnollinen määrittely palvelun sisällöstä, laajuudesta ja tarvittavista toiminnallisuuksista. Muista huomioida myös mahdolliset lisäpalvelut. Tarvittavia lisäpalveluita voivat olla vaikkapa sopivien kuvapankkikuvien hankkiminen kotisivuille, hakukoneoptimointi (SEO), analytiikka, sisällöntuotanto, integraatiot yrityksen muihin järjestelmiin ja niin edelleen. Joustavuutensa ansiosta WordPress-kotisivut yritykselle ovat loistava valinta myös edellä mainittuja ajatellen. Lue myös: Tietoturvalliset WordPress-verkkosivut yritykselle.

Kotisivujen suunnittelu

Suunnitteluvaihe käynnistetään sen jälkeen, kun olemme sopineet kanssasi verkkosivuprojektin aloittamisesta, ja alun määrittelyvaihe on hoidettu pois alta. Sivujen suunnittelu kattaa ulkoasun ja ominaisuuksien visuaalisen, rakenteellisen ja teknisen suunnittelun. Sivu- ja valikkorakenteet, sisältörakenteet ja -hierarkiat sekä teknisten ratkaisujen avulla toteutetut toiminnallisuudet suunnitellaan ja rakennetaan toiveidesi mukaan. Sivuston ulkoasun suunnittelu voidaan tehdä joko valmista graafista ohjeistusta mukaillen tai itsenäisenä kokonaisuutena.

Tutustu toteuttamiimme verkkosivuihin ja verkkokauppoihin!

Kotisivujen sisältösuunnitelma ja sisällöntuotanto

Erityisesti laajemmissa verkkosivuprojekteissa suunnitteluvaiheessa kannattaa tehdä sisältösuunnitelma, jonka pohjalta muodostetaan rautalankamalli käyttäjäkokemussuunnittelun (UX-suunnittelu) aikana. Suunnitelmaan sisällytetään vähintään sivukartta tarvittavista sivuista, kuvista, teksteistä, kielikäännöksistä, ladattavista materiaaleista ja niin edelleen. Yrityksesi kotisivujen sisältösuunnitelman avulla pystytään rautalankamallia suunnitellessa huomioimaan kaikki tarvittavat sisällöt ja saadaan mahdollinen työlista sisällöntuotantoa varten puuttuvien sisältöjen osalta.

Sisällöntuotanto on olennainen osa verkkosivuprojektia, sillä kaikkein tärkeintä sivuston kehittämisessä on ajatella käyttäjiä. Sivustolta tulee löytyä sisältöä, jota asiakkaasi tarvitsevat ostoprosessissa etenemiseen ja sivuston tulee palvella käyttäjiä niin, että tarvittavat tiedot löytyvät sieltä helposti ja nopeasti. Lisäksi Googlen algoritmit suosivat sivuja, joilta käyttäjät löytävät informatiivisimman sisällön, joten myöskään hyvä hakukonenäkyvyys ei ole mahdollista ilman laadukasta sisältöä.

Verkkosivuprojekteissa sisällöntuotanto on valitettavasti usein myös juuri se vaihe, jonka työmäärä aliarvioidaan – ja koko projekti saattaa jämähtää tähän kohtaan, jos sisällöntuotanto on täysin asiakkaan vastuulla. Hurjalla olemme apunasi oman osaamisemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa myös tässä osa-alueessa! Sisällöntuotanto voi olla yrityksen tarpeisiin tuotettujen verkkosivutekstien kirjoittamista ja tekstimuotoista tarinaa voidaan täydentää kuvilla ja muilla visuaalisilla elementeillä.

UX- ja UI-suunnittelu

Käyttäjäkokemussuunnittelu (UX) ja käyttöliittymäsuunnittelu (UI) ovat verkkosivuston onnistumisen näkökulmasta ratkaisevia, sillä jokaisen sivuston tärkeimpiä ominaisuuksia on käytettävyys. UX- ja UI-suunnittelussa varmistetaan, että käyttöliittymän graafinen ilme on sekä visuaalisesti että teknisesti toimiva ja se täyttää sille asetetut tavoitteet. Näin varmistetaan yrityksellesi varmasti käyttäjäystävälliset kotisivut.

Hurjalla käyttöliittymäsuunnittelijalta löytyy aina graafinen tietotaito ja web-kehityksen osaaminen. Tällä tavalla varmistetaan se, että käyttöliittymän graafinen ilme on sekä visuaalisesti että teknisesti toimiva ja yrityksen WordPress-kotisivut täyttävät niille asetetut tavoitteet. Lue myös: UX- ja UI-suunnittelu – mitä ne ovat?

Laadukas tekninen toteutus varmistaa toimivat WordPress-kotisivut yritykselle

Teknisen toteutuksen vaihe on WordPress-kehityksessä puhdasta koodaamista! Laadukkaan teknisen toteutuksen avulla varmistamme toimivat WordPress-kotisivut yritykselle. Kun koodaus on edennyt riittävän pitkälle, voi WordPress-alustalle rakennettavaa sivustoa esikatsella omassa rauhassa, ulkopuolisilta piilossa. Esikatselun avulla pääset seuraamaan verkkosivuston valmistumista mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ja voit kertoa muutostoiveistasi omalle yhteyshenkilöllesi myös toteutuksen aikana.

WordPress-sivut yritykselle ovat varma valinta

Meillä Hurjalla työkalunamme on pääosin avoimen lähdekoodin WordPress-verkkosivualusta. WordPress sivujen avulla voidaan taata yrityksellesi laadukas verkkosivujen toteutus unohtamatta nykypäivän ulkonäkö-, käytettävyys- ja saavutettavuusvaatimuksia. Toki tarvittaessa käytämme työssämme myös muita teknologioita ja hyväksi havaittuja avoimen lähdekoodin ratkaisuja.

WordPress on suosittu avoimen lähdekoodin www-julkaisujärjestelmä, jota päivitetään ja kehitetään jatkuvasti. Tämä tekee WordPressistä modernin, tietoturvallisen ja luotettavan alustan, jota käyttävät myös useat maailmankuulut suuret yritykset. WordPress-kotisivut yritykselle ovat siis varma valinta!

WordPress-kotisivujen hyödyt:

 • Laajat mahdollisuudet sivustolle toteutettavia toiminnallisuuksia
 • Täysin asiakaskohtaisen, yrityksellesi sopivan ulkoasun toteutus
 • Selkeä rakenne
 • Helppokäyttöiset ylläpito-ominaisuudet sisällönhallintaan
 • Responsiivinen eli mobiiliystävällinen toteutus
 • Hyvä hakukonenäkyvyys
 • Laajennettavissa helposti verkkokaupaksi
 • Rajapintojen hyödyntäminen tiedonsiirtoon ja integraatioihin

Lue lisää Helppokäyttöisestä WordPress Gutenberg -editorista!

Yksi parhaista asioista WordPress-sivujen kehityksessä on se, että alustan kehittäjäyhteisö on niin laaja. Avoin lähdekoodi mahdollistaa hienolla tavalla kotisivujen julkaisujärjestelmän, joka skaalautuu moneen eri käyttötarkoitukseen, eikä jämähdä kehityksessä paikoilleen.

WordPress toimii mainiosti eri kokoisten verkkosivustojen alustana ja sivusto ja voidaan rakentaa sen päälle eri tyyleillä. WordPress-sivujen toteuttaminen voidaan yleisesti ottaen jakaa kuitenkin kahteen eri tapaan: sivuston rakentaminen käyttäen valmista kolmannelta osapuolelta ostettavaa WordPress-ulkoasuteemaa tai koodaamalla sivustolle täysin asiakaskohtainen, räätälöity ulkoasuteema. Toteutamme sivustoja jälkimmäisellä tavalla etenkin laajemmissa verkkosivuprojekteissa, koska tällöin voimme toteuttaa juuri sellaisen sivuston kuin asiakkaan tarve on, eikä sivuston rakentaminen ole kolmannen osapuolen toteuttaman ulkoasuteeman rajoitusten varassa. Näin voidaan myös varmistaa esimerkiksi hyvä latausnopeus, kun mukana ei ole usein valmiissa teemoissa mukana tulevia ylimääräisiä ominaisuuksia tai hidastavaa tarpeetonta koodia.

Pyörää ei kuitenkaan tarvitse keksiä uudelleen räätälöityäkään teemaa rakentaessa, kun käytetään valmiita moderneja työkaluja, jotka nopeuttavat ja tehostavat WordPress-sivustojen kehitystä. Alempana frameworkejä ja työkaluja, joita käytämme yleisesti etenkin laajemmissa verkkosivuprojekteissa, joihin toteutetaan täysin asiakaskohtaisesti suunniteltu ulkoasuteema.

WordPress-ulkoasuteemat

Ulkoasuteema on WordPressiin koodattu ulkoasu, joka määrittää sen, miltä
sivusto näyttää kävijälle. Uniikkien WordPress-ulkoasuteemojen pohjalla käytämme yleisesti Sagea, joka on niin kutsuttu WordPressin aloitusteema. Se sujuvoittaa WP-kehityksen aloitusta ja mahdollistaa yksilöllisen teeman tehokkaan koodaamisen ja jatkokehittämisen. Voidaan ajatella, että WordPress on kuin talon kivijalka ja Sage on kuin runko – kun talon perustus ja runko on pystytetty jo valmiiksi, sujuu seinien ja muiden pintojen rakentaminen nopeammin.

Sagen kanssa työskentely on turvallista, sillä sen ohjetiedostoissa on hyvät ohjeet esimerkiksi riippuvuuksista ja valmiiksi asennetuista työkaluista. Sage pysyy teknologisesti ajan tasalla, sillä sitä kehitetään jatkuvasti. Sagen tuottaneelta Rootsin kehittäjätiimiltä saa hyvin tukea ongelmatilanteissa, ja apuna on tarvittaessa myös Sagen viralliset kehittäjäfoorumit sekä keskustelupalstat. Sage on kehittäjäystävällinen, eikä se sisällä WP-kehittäjän päätä sekoittavia ja työskentelyä hidastavia tarpeettomia komponentteja tai epäselviä ohjeita.

WordPress-sivujen lisäosat

Lisäosien eli pluginien avulla WordPress-sivustolle on mahdollista rakentaa erilaisia lisäarvoa tuottavia ominaisuuksia. Plugineilla nettisivujen toimintaa voi laajentaa toiminnallisuuksilla kuten yhteydenotto- ja palautelomakkeilla. Lisäosia voidaan koodata myös täysin asiakkaan tarpeisiin – esimerkiksi Apetitin verkkosivuprojektissa tuotehallinta rakennettiin kustomoituna lisäosana. Käytämme useimmissa

WordPress-sivujen toteutuksissamme tiettyjä hyväksi havaittuja valmiita lisäosia, kuten:

 • Gravity Forms – Sähköisten lomakkeiden toteuttaminen
 • Yoast SEO – Sivuston hakukoneoptimoinnin avuksi
 • Polylang – Sivuston monikielisyyden toteuttaminen
 • Redirection – Sivuston sisäiset uudelleenohjaukset
 • WP Rocket – Välimuistilisäosa sivuston latausaikojen ja sisällön optimointiin

Advanced Custom Fields

Advanced Custom Fields (ACF) mahdollistaa ulkoasuteeman mukaisten lisätoimintojen rakentamisen lohkoina Gutenberg-yhteensopivasti jolloin sisällönhallinta on selkeää ja helppokäyttöistä sivuston ylläpitäjälle. Sivuston ylläpitonäkymään rakennettavien lisäkenttien avulla voidaan normaalien sisältöjen ja lohkojen lisäksi luoda jopa täysin muokattavissa ja järjesteltävissä olevia sivun sisäisiä rakenteita tai tuoda käyttäjän valittavaksi lisäsisältöä, joka voi olla mitä tahansa muuta sivustolta löytyvää sisältöä.

WooCommerce-lisäosa verkkokauppojen toteuttamiseen

WooCommerce-lisäosa on yleisin ja paras vaihtoehto verkkokaupan toteuttamiseen WordPress-alustalle. Siihen löytyy runsaasti verkkokaupan toiminnallisuuksia laajentavia lisämoduuleja, sekä tuki kaikille yleisille maksu- ja toimitustavoille. WooCommerce on monipuolinen ja skaalautuva verkkokaupparatkaisu ja sitä kehitetään myös jatkuvasti kuten WordPressiäkin.

Testaus ja kotisivujen julkaiseminen

Testaus- ja julkaisuvaihe sisältää lopputestauksen, yksityiskohtien viimesilaukset ja vaikkapa suorituskyvyn optimointia ennen julkaisuhetkeä. Kun sivut ovat ulkoasun, toimintojen ja sisällön puolesta valmis ja olet hyväksynyt sen, tapahtuu kotisivujen julkaiseminen sovittuna ajankohtana valitsemassasi verkkotunnuksessa.

Kokeile maksutonta verkkosivujen kuntotestiä!

Projektinhallinta

Projektinhallinta sisältää mm. suunnitelman mukaisen etenemisen varmistamisen, projektin aikana tapahtuvaa viestintää ja projektiin kuuluvat yhteiset palaverit asiakkaan ja tiimin välillä. Projektinhallinta on yksi merkittävimmistä tekijöistä verkkosivuprojektin onnistumisen kannalta, koska sillä varmistetaan projektin suunniteltu aloitus, eteneminen sekä se, että kaikki osapuolet tietävät missä mennään. Projektin hallinnalla varmistetaan siis, että saat varmasti toimivat ja laadukkaat WordPress-kotisivut yritykselle!

Ylläpito

Kun WordPress-kotisivut yritykselle on rakennettu ja julkaistaan, ne siirretään ylläpitoon www-palvelimelle, jossa ne ovat internetin käyttäjien saatavilla ympäri vuorokauden. Verkkosivujen ylläpitoon valitun palvelun tarkoituksena on pitää sivusto toiminnassa, ajan tasalla ja palvelemassa tarkoitustaan mahdollisimman hyvällä käytettävyysajalla. Minimissään eri palveluntarjoajien sivuston ylläpito palveluna sisältää palvelintilan ja muut sivuston vaatimat palvelinresurssit, eli webhostingin (tai webhotellin). Toimiva ylläpito vaatii kuitenkin muutakin.

Toimintavarman palvelinylläpidon lisäksi kannattaa huolehtia myös siitä, että sivusto pysyy teknisesti ajan tasalla – erityisesti mikäli sivuston alustana toimii avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä kuten WordPress. Julkaisujärjestelmän jatkuvan kehittymisen vuoksi WordPress-sivusto vaatii säännöllistä huolenpitoa, jotta se pysyy toimintakuntoisena eikä esimerkiksi vanhentuneiden versioiden käyttäminen uhkaa sivuston tietoturvaa. On siis ensiarvoisen tärkeää huolehtia verkkosivujen ylläpidosta julkaisun jälkeen!

Kun siis tarvitset uudet WordPress-sivut yritykselle tai nykyiset sivusi kaipaavat päivitystä, ota meihin yhteyttä!

Lataa verkkosivuopas

Jätä yhteydenottopyyntö

  Käsittelemme tietojasi tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.