Hakukoneoptimointi (SEO)

Verkkosivujen hakukoneoptimointi (SEO) on oleellinen osa verkkosivujen kehitystä. Hakukoneoptimoinnilla varmistamme, että asiakkaasi löytävät palvelusi verkosta hakukoneiden avulla.

Digitalisaatio on siirtänyt tiedonhaun verkkoon ja yhä useampi ostoprosessi käynnistyy hakukoneesta. Tästä syystä hyvä näkyvyys hakukoneissa on tärkeää – mitä korkeammalla yrityksesi sijaitsee hakutuloksissa, sitä todennäköisemmin asiakas päätyy hakukoneelta juuri sinun verkkosivustollesi!

Ota yhteyttä

Mitä hakukoneoptimointi tarkoittaa?

Hakukoneoptimointi tarkoittaa sivustolle tai yksittäiselle sivulle tuotettavia toimenpiteitä, joilla parannamme sivuston näkyvyyttä hakukoneissa. Hakukoneoptimoinnilla pyritään sijoittamaan sivustosi hakutuloksissa mahdollisimman korkealle oikeilla hakusanoilla ja hakulauseilla, mikä tuo yrityksesi verkkosivuille lisää maksutonta liikennettä hakukoneista.

Hakukoneoptimointi on pitkäjänteistä työtä ja tulokset eivät ole välttämättä heti nähtävissä – se ei silti tarkoita, että työ on turhaa! Hakukoneet arvostavat aktiivisia, hyvää sisältöä tarjoavia sivuja, joten kärkipaikoista kilpaileminen vaatii panostusta myös sisällöntuotantoon.

Hakukoneoptimointi-palvelumme:

Hakukone (SEO) -auditointi alk. 712 € (alv. 0 %)

  • Sisällön auditointi – sisällön auditointi hakukonenäkyvyyden näkökulmasta ja kehitysehdotukset sisällön optimointiin, hakusanatutkimus: yrityksellesi tärkeimpien hakusanojen ja niiden volyymien selvittäminen sekä kuinka sivusi sijoittuvat niillä orgaanisissa hakutuloksissa tällä hetkellä
  • Tekninen auditointi – tekniset virheet ja kehitysehdotukset

Sivuston sisäinen hakukoneoptimointi tuntihinnoittelu toimenpiteiden mukaan

  • Sisällön optimointi – sivuston sisällön optimointi käyttäjä- ja hakukoneystävälliseksi
  • Tekninen hakukoneoptimointi – sivuston teknisen toteutuksen kehittäminen käyttäjä- ja hakukoneystävälliseksi

Hakukone (SEO) -auditointi

Verkkosivun hakukoneoptimointi kannattaa aina aloittaa nykytilan kartoittamisella. Hakukone (SEO) -auditoinnissa selvitämme yrityksesi sivuston tämän hetkisen tilan hakukonenäkyvyyden kannalta.

Auditoinnissa saat selville miten yrityksesi sijoittuu tällä hetkellä Googlessa, selvitämme orgaanisen liikenteen tärkeimmät avainsanat ja kuinka usein näitä haetaan. Hakukone (SEO) -auditoinnissa selvitämme sivustosi tekniset virheet, jotka voivat omalta osaltaan heikentää hakukonenäkyvyyttä.

Auditoinnin tulokset antavat hyvän pohjan sivuston hakukoneoptimointiin ja sisällöntuotantoon, ja annamme sinulle selkeät toimenpide-ehdotukset hakukonenäkyvyyden parantamiseen. Voit lähteä toteuttamaan toimenpiteitä joko itse tai voimme tehdä ne puolestasi.

Sivuston sisäinen hakukoneoptimointi

Sivuston sisäinen hakukoneoptimointi kattaa sivuston sisällä tapahtuvan sisällöllisen ja teknisen muokkaamisen, jossa yksittäisiä sivuja optimoidaan sijoittumaan korkeammalle hakukoneen hakutuloksissa ja samaan näin enemmän yrityksellesi hyödyllistä liikennettä hakukoneista.

Sisäinen optimointi käsittää esimerkiksi sivuston rakenteen, sisällön ja nopeuden optimoinnin. Sivuston ulkoinen hakukoneoptimointi taas tarkoittaa hakukonenäkyvyyden eteen tehtyjä toimenpiteitä, jotka eivät tapahdu sivuston sisällä, kuten sivustolle ohjaavat ulkoiset linkitykset.

Hakukoneoptimointipalvelumme kattaa sivuston sisäisen teknisen ja sisällöllisen optimoinnin tarpeidesi mukaan! Hakukoneoptimoinnin hinta määräytyy sivuston laajuuden ja tehtävien toimenpiteiden mukaan.

Tekninen hakukoneoptimointi

Google tarkastelee sivustolla useita teknisiä ominaisuuksia laskiessaan sivujen sijoituksia. Tekninen hakukoneoptimointi tarkoittaa sivuston teknisen toteutuksen kehittämistä käyttäjä- ja hakukoneystävälliseksi. Nykyaikaiset julkaisu- ja sisällönhallintajärjestelmät ovat lähtökohtaisesti hakukoneystävällisiä, joskin sivuston hakukoneystävällisyyttä voidaan silti usein parantaa hakukoneoptimoinnilla. Hakukonenäkyvyyteen vaikuttavia teknisiä tekijöitä ovat mm. sivuston rakenne, sisäinen linkitys, sivustokartta, uudelleenohjaukset ja sivuston nopeus.

Sisällön hakukoneoptimointi

Sisällön optimointi tarkoittaa nimensä mukaisesti verkkosivujen sisältöjen kuten kuvien ja tekstien optimointia. Sisällön hakukoneoptimoinnissa kaiken lähtökohtana toimii hakusanatutkimus, jossa selvitetään yrityksellesi relevantit hakusanat, eli avainsanat. Hakukoneoptimoinnissa sisältö on pääosassa. Sivustolta tulee löytyä laadukasta ja asiakkaitasi palvelevaa sisältöä, jonka tuottamisessa myös hakukoneet on huomioitu.

Hakusanatutkimus eli avainsanatutkimus

Hakusanatutkimuksen avulla selvitämme orgaanisen liikenteen tärkeimmät avainsanat ja miten sivustosi sijoittuu niillä tällä hetkellä Googlen maksuttomissa hakutuloksissa. Hakusanatutkimus luo pohjan optimoinnille ja tehokkaalle sisällöntuotannolle, mikä palvelee sekä asiakkaita että hakukoneita.

Korkeat orgaaniset sijoitukset tuovat hakukoneista maksutonta liikennettä yrityksellesi relevanteilla hakusanoilla. Hakusanatutkimuksella selvitämme:

  • Eniten sivustollesi liikennettä tuovat avainsanat
  • Avainsanojen volyymit ja kilpailutilanteen

Jos haluat virittää sivustosi hakukonenäkyvyyden huippuunsa suosittelemme sinulle hakukoneoptimoinnin auditointipalveluamme kehityskohteiden selvittämiseksi, jotta tiedät millä toimenpiteillä hakukonenäkyvyyttä voi parantaa. Meiltä saat myös apua tarvittaessa optimoinnin toteutukseen ja sisällöntuotantoon.

Ota yhteyttä, niin käydään tarpeesi läpi yhdessä!

Ota yhteyttä

    Käsittelemme tietojasi tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.