Verkko heiluu myös digitaalisesti Hurjan ja KuPSin verkkopalveluiden kehittämisen kumppanuuden ansiosta

Kuopion Palloseura (KuPS) on vuonna 1923 perustettu kuopiolainen jalkapalloseura. KuPS on kuusinkertainen Suomen mestari, Suomen Cupin jalkapalloseura on voittanut kolme kertaa ja Liigacupin kerran. KuPS on pelannut Suomen korkeimmalla sarjatasolla, Veikkausliigassa, yhtäjaksoisesti vuodesta 2008 lähtien. Kuopion Palloseuran kotiottelut pelataan Väre Areenalla, joka sijaitsee Kuopion keskustan tuntumassa Mölymäellä. KuPSin tunnusvärit ovat musta ja keltainen ja kannustushuuto: BANZAI!

“Silloin kun homma toimii, niin se toimii!”

Tero Taipale, markkinointipäällikkö (KuPS)

Tarve

Verkkosivut ja verkkokauppa

Kuopion Palloseura toteutti vuonna 2020 kokonaisvaltaisen brändiuudistuksen, jonka yhteydessä myös seuran verkkonäkyvyys haluttiin päivittää kirkastetun brändin mukaiseksi. Brändiuudistuksen yhtenä tavoitteena oli vahva ja tunnistettava visuaalinen muotokieli, jota haluttiin ilmentää totta kai myös verkossa. Lisäksi uudistuksessa haluttiin kiinnittää erityistä huomiota sivuston helppoon ylläpitoon ja jatkokehitykseen. Tällöin Hurjan pari vuotta sitten toteuttama WooCommerce-verkkokauppa KuPStore jätettiin vielä ennalleen, sillä se palveli edelleen tarkoitustaan.

Vuonna 2023 haluttiin kuitenkin viedä brändiuudistus vahvemmin myös verkkokaupan puolelle. Verkkokauppa oli toteutettu WooCommerce-lisäosalla ja kauppa oli teknisesti edelleen ajan tasalla. Rakenne oli kuitenkin päässyt hieman sekavaksi vuosien varrella, eikä enää vastannut uudistettua brändiä. Hurja Solutions on Kuopion Palloseuran pitkäaikainen yhteistyökumppani mm. verkkosivujen ja verkkokaupan tarjoajana, joten luonnollisesti Hurja vastasi myös brändiuudistuksen yhteydessä verkkosivujen ja verkkokaupan teknisestä toteutuksesta.

LIVE-tulospalvelu

Kuopion Palloseuran innovatiivinen ote markkinointiin sekä KuPSin näkyvyyden ja vuorovaikutuksellisuuden lisäämiseen Pohjois-Savon katukuvassa synnytti idean täysin uudenlaisesta LIVE-tulospalvelusta. LIVE-tulospalveluprojekti polkaistiin käyntiin vuonna 2021. LIVE-seurannan tarkoituksena on tarjota niin kuopiolaisille kuin muillekin pohjoissavolaisille helppo tapa seurata oman joukkueen pelin etenemistä kotipelipäivinä.

Uutiskirjetyökalu verkkoviestinnän tehostamiseen

Verkkosivu-uudistuksen yhteydessä heräsi myös tarve tehostaa KuPSin viestintää kannattajille ja muille sidosryhmille, johon Hurja tarjosi ratkaisuksi uutta uutiskirjetyökalua ja sen käyttökoulutusta.

KuPStore layout.

Ratkaisu

Verkkosivut ja verkkokauppa

Hurja toteutti vuoden 2021 sivustouudistuksessa KuPSin uudet verkkosivut custom-toteutuksena, brändiuudistuksesta vastanneen Ahooy Creativen suunnitelman pohjalta. Uuden verkkosivuston alustaksi valittiin maailman suosituin julkaisujärjestelmä WordPress. WordPress-julkaisualusta on joustava, helppokäyttöinen ja turvallinen vaihtoehto verkkosivujen alustaksi, joka mahdollisti myös KuPSille tehdyn täysin asiakaskohtaisen custom-toteutuksen.

Lisäksi WordPress-julkaisualusta ratkaisi KuPSin tarpeen sivuston helposta ylläpidosta ja jatkokehityksestä. Sivuston hallinnassa otettiin huomioon asiakkaan tarve tehdä itse muutoksia sivuston sisältöihin mahdollisimman helposti ja WordPress-alusta palvelee joustavuutensa ansioista myös tulevaisuuden kehitystarpeita. WordPress-julkaisujärjestelmän hyötyihin voidaan lukea myös turvallisuus, sillä alustalle ja sen lisäosille julkaistaan jatkuvasti päivityksiä, joilla parannetaan sen ominaisuuksia ja paikataan havaittuja haavoittuvuuksia.

WooCommerce-verkkokaupan uudistus aloitettiin KuPSin graafisen ohjeistuksen mukaan tehdyllä nopealla Figma-prototyypillä kaupan ulkoasusta. Suunnitteluvaiheessa verkkokaupan rakennetta muutettiin nykyaikaisemmaksi ja yksinkertaisemmaksi, johon prototyyppaus toi nopeutta ja selkeyttä, sillä prototyypin avulla kaupan käytettävyyttä ja toimintoja voitiin testata ennen kuin riviäkään koodia oli kirjoitettu. Verkkokauppaan päivitettiin rakenteen lisäksi pääsivujen kanssa yhtenäistä kuvamateriaalia.

Lue myös: Figma-prototyyppauksen edut ohjelmistoprojektissa

WooCommerce on maailman suosituin avoimen lähdekoodin verkkokaupparatkaisu, jota me Hurjallakin käytämme yleisimmin asiakkaidemme verkkokauppaprojekteissa. Avoimen lähdekoodin hyötyjä on muun muassa se, että kaupan sisältö ja data on asiakkaan täydessä omistajuudessa. Eli mitä sitä hyvää vaihtamaan! Hyväksyttyjen suunnitelmien jälkeen Hurjan kehittäjä toteutti kaikki halutut muutokset kaupan ulkoasuun, rakenteeseen ja toiminnallisuuksiin.

LIVE-tulospalvelu

LIVE-tulospalvelu on täysin KuPSin tarpeisiin räätälöity web-sovellus, jonka avulla pohjoissavolaiset voivat seurata kotipelin etenemistä myös liikenteessä ollessaan. Hurja suunnitteli LIVE-tulospalvelun ulkoasun KuPSin brändi-ilmeen pohjalta, minkä jälkeen toteutettiin ohjelma, joka hakee ilmeen mukaiseen näkymään automaattisesti KuPSin veikkausliigan kotipelien aikaiset ottelutapahtumat.

Ratkaisussa haluttiin painottaa LIVE-tulospalvelussa ottelujen seurannan helppoutta ja pelin aikainen manuaalinen työ, kuten maalien syöttäminen järjestelmään, vältettiin täysin. Lopputuloksena on KuPSin brändi-ilmeeseen sopiva otteluseurantanäkymä, joka ilahduttaa esimerkiksi torilla kävijöitä tarjoamalla yhteisiä riemunhetkiä kotijoukkueen tehdessä maalin ja maalianimaation ilmestyessä näytölle. Hurja toteutti myös tulospalvelun liikegrafiikan.

LIVE-tulospalvelua voi seurata Kuopiossa, Varkaudessa ja Iisalmessa Mediateon digitaalisilla pinnoilla mm. Prismoissa, Kuopion Sokoksella, Kuopion ABC:llä ja teiden varsilla Kuopion taajama-alueella.

“On mahtavaa olla mukana yhden alueen näkyvimmän brändin kehittämisessä. Hurja on KuPSin pitkäaikainen yhteistyökumppani mm. verkkosivujen tarjoajana ja olemme saaneet olla toteuttamassa innovatiivista LIVE-tulospalvelua. LIVE-tulospalvelu on täysin KuPSin tarpeisiin räätälöity sovellus, jonka avulla pohjoissavolaiset voivat seurata kotipelin etenemistä myös liikenteessä ollessaan. Voisikin sanoa, että Hurjan kehittämä softa on vähän kuin moottori konepellin alla, joka on osaltaan mahdollistamassa vuorovaikutuksellisuuden kasvattamisen brändin ja fanien välillä.”

Vili Härkönen, CEO, Hurja Solutions Oy

Uutiskirjetyökalun käyttöönotto ja käyttökoulutus

Uudelle verkkosivustolle lisättiin verkkosivu-uudistuksessa myös uutiskirjeen tilausmahdollisuus, jossa Hurja toimi kumppanina mm. tavoitteita parhaiten palvelevan työkalun valinnassa ja työkalun käytön koulutuksessa. Uutiskirjetyökaluksi valittiin MailChimp, joka on helppokäyttöinen ja yksi maailman eniten käytetyistä uutiskirje- ja markkinoinnin automaatiotyökaluista.

Hyödyt

KuPSin verkkosivusto ja KuPStore ovat nyt molemmat tismalleen KuPSin brändi-ilmeen mukaisia, selkeitä, helppokäyttöisiä sisällönhallinnan ja ylläpidon sekä jatkokehityksen näkökulmasta. WordPress-julkaisualustaan saumattomasti integroituva WooCommerce-kauppa mahdollistaa tuotteiden vaivattoman ylläpidon ja tuo näin pelipaidat, kausikortit ja uusimmat fanituotteet helposti jalkapallofanien saataville.

LIVE-tulospalvelu mahdollistaa KuPSin toivoman vuorovaikutuksellisuuden kasvattamisen brändin ja fanien välillä ja uutiskirjetyökalu tuo toimivan lisän viestinnän digitalisointiin ja tehostamiseen kannattajille ja muille sidosryhmille.

KuPSin ja Hurjan tiivis yhteistyö jatkuu edelleen molempia hyödyttävänä kumppanuutena, jossa yhteistyö ei koskaan pääty projektin päättyessä, vaan erilaisia verkkopalveluiden kehittämisprojekteja on vireillä jatkuvasti. Hurja vastaa myös mm. KuPSin verkkosivujen jatkuvasta ylläpidosta ja tietoturvasta huolehtimisesta WordPress-huolenpitopalvelun avulla.

Jätä yhteydenottopyyntö

    Käsittelemme tietojasi tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.