Verkko heiluu myös digitaalisesti Hurjan ja KuPSin verkkopalveluiden kehittämisen kumppanuuden ansiosta

“Olemme panostaneet viimeisen vuoden aikana paljon resursseja seuramme brändiin ja tässä prosessissa yhtenä merkittävimpänä toteuttajana meillä on ollut mukana pitkäaikainen yhteistyökumppanimme Hurja Solutions. Hurjan kanssa yhteistyö on toiminut todella hienosti. Olemme pystyneet reagoimaan heidän kanssaan asioihin hämmästyttävän nopeasti ja joustavasti sekä voineet lisäksi luottaa myös siihen, että alan viimeisin tietotaito on käytettävissämme heidän kauttaan joka päivä. Meillä on kunnia jalkauttaa yhteisöllistä brändiviestintäämme Hurjan kanssa, jakaa samoja arvoja arjessa sekä heittäytyä uusiin haasteisiin yhdessä ja into pinnassa!”

Jukka Voutilainen, viestintä- ja markkinointijohtaja (KuPS)

Kuopion Palloseura (KuPS) on vuonna 1923 perustettu kuopiolainen jalkapalloseura. KuPS on kuusinkertainen Suomen mestari, Suomen Cupin jalkapalloseura on voittanut kolme kertaa ja Liigacupin kerran. KuPS on pelannut Suomen korkeimmalla sarjatasolla, Veikkausliigassa, yhtäjaksoisesti vuodesta 2008 lähtien. Kuopion Palloseuran kotiottelut pelataan Väre Areenalla, joka sijaitsee Kuopion keskustan tuntumassa Mölymäellä. KuPSin tunnusvärit ovat musta ja keltainen ja kannustushuuto: BANZAI!

Tarve

Verkkosivut ja verkkokauppa

Kuopion Palloseura toteutti vuonna 2020 kokonaisvaltaisen brändiuudistuksen, jonka yhteydessä myös seuran verkkonäkyvyys haluttiin päivittää kirkastetun brändin mukaiseksi. Brändiuudistuksen yhtenä tavoitteena oli vahva ja tunnistettava visuaalinen muotokieli, jota myös uuden verkkosivun tuli ilmentää. Lisäksi uudistuksessa haluttiin kiinnittää erityistä huomiota sivuston helppoon ylläpitoon ja jatkokehitykseen.

Hurja Solutions on Kuopion Palloseuran pitkäaikainen yhteistyökumppani mm. verkkosivujen ja verkkokaupan tarjoajana. Luonnollisesti Hurja vastasi myös brändiuudistuksen yhteydessä verkkosivujen teknisestä toteutuksesta.

LIVE-tulospalvelu

Kuopion Palloseuran innovatiivinen ote markkinointiin sekä KuPSin näkyvyyden ja vuorovaikutuksellisuuden lisäämiseen Pohjois-Savon katukuvassa synnytti idean täysin uudenlaisesta LIVE-tulospalvelusta. LIVE-seurannan tarkoituksena on tarjota niin kuopiolaisille kuin muillekin pohjoissavolaisille helppo tapa seurata oman joukkueen pelin etenemistä kotipelipäivinä.

Uutiskirjetyökalu verkkoviestinnän tehostamiseen

Verkkosivu-uudistuksen yhteydessä heräsi myös tarve tehostaa KuPSin viestintää kannattajille ja muille sidosryhmille, johon Hurja tarjosi ratkaisuksi uutta uutiskirjetyökalua ja sen käyttökoulutusta.

Ratkaisu

Verkkosivut ja verkkokauppa

Hurja Solutions toteutti KuPSin uudet verkkosivut custom-toteutuksena, brändiuudistuksesta vastaavan Ahooy Creativen suunnitelman pohjalta. Hurjan pari vuotta sitten toteuttama WooCommerce-verkkokauppa jätettiin uudistuksessa ennalleen, sillä se palveli edelleen tarkoitustaan. Uuden verkkosivuston alustaksi valittiin maailman suosituin julkaisujärjestelmä WordPress. WordPress-julkaisualusta on joustava, helppokäyttöinen ja turvallinen vaihtoehto verkkosivujen alustaksi, joka mahdollisti myös KuPSille tehdyn täysin asiakaskohtaisen custom-toteutuksen.

Lisäksi WordPress-julkaisualusta ratkaisi KuPSin tarpeen sivuston helposta ylläpidosta ja jatkokehityksestä. Sivuston hallinnassa otettiin huomioon asiakkaan tarve tehdä itse muutoksia sivuston sisältöihin mahdollisimman helposti ja WordPress-alusta palvelee joustavuutensa ansioista myös tulevaisuuden kehitystarpeita. WordPress-julkaisujärjestelmän hyötyihin voidaan lukea myös turvallisuus, sillä alustalle ja sen lisäosille julkaistaan jatkuvasti päivityksiä, joilla parannetaan sen ominaisuuksia ja paikataan havaittuja haavoittuvuuksia.

Lue myös: Miten me Hurjalla teemme WordPress-sivuja?

LIVE-tulospalvelu

Yhteistyön jatkaminen onnistuneen verkkosivuprojektin jälkeen Hurjan kanssa oli luontevaa, ja maaliskuussa 2021 polkaistiin käyntiin LIVE-tulospalveluprojekti.

LIVE-tulospalvelu on täysin KuPSin tarpeisiin räätälöity web-sovellus, jonka avulla pohjoissavolaiset voivat seurata kotipelin etenemistä myös liikenteessä ollessaan. Hurja suunnitteli KuPSille LIVE-tulospalvelun ulkoasun KuPSin brändi-ilmeen pohjalta, minkä jälkeen toteutettiin ohjelma, joka hakee ilmeen mukaiseen näkymään automaattisesti KuPSin veikkausliigan kotipelien aikaiset ottelutapahtumat.

Ratkaisussa haluttiin painottaa LIVE-tulospalvelussa ottelujen seurannan helppoutta ja pelin aikainen manuaalinen työ, kuten maalien syöttäminen järjestelmään, vältettiin täysin. Lopputuloksena on KuPSin brändi-ilmeeseen sopiva otteluseurantanäkymä, joka ilahduttaa esimerkiksi torilla kävijöitä tarjoamalla yhteisiä riemunhetkiä kotijoukkueen tehdessä maalin ja maalianimaation ilmestyessä näytölle. Hurja toteutti myös tulospalvelun liikegrafiikan (motion graphics).

LIVE-tulospalvelua voi seurata Kuopiossa, Varkaudessa ja Iisalmessa Mediateon digitaalisilla pinnoilla mm. Prismoissa, Kuopion Sokoksella, Kuopion ABC:llä ja teiden varsilla Kuopion taajama-alueella.

Uutiskirjetyökalun käyttöönotto ja koulutus työkalun käyttöön

Uudelle verkkosivustolle lisättiin uutiskirjeen tilausmahdollisuus, jossa Hurja toimi kumppanina mm. tavoitteita parhaiten palvelevan työkalun valinnassa ja työkalun käytön kouluttajana. Uutiskirjetyökaluksi valittiin MailChimp, joka on helppokäyttöinen ja yksi maailman eniten käytetyistä uutiskirje- ja markkinoinnin automaatiotyökaluista.

Sivujen jatkokehitys asiakkaan toiveiden pohjalta

KuPSin ja Hurjan tiivis yhteistyö jatkuu molempia hyödyttävänä kumppanuutena, jossa yhteistyö ei koskaan pääty projektin päättyessä, vaan erilaisia verkkopalveluiden kehittämisprojekteja on vireillä jatkuvasti. Hurja vastaa mm. KuPSin verkkosivujen jatkuvasta ylläpidosta ja tietoturvasta huolehtimisesta WordPress-huolenpitopalvelun avulla.

Hyödyt

Uusi sivusto on tismalleen KuPSin brändi-ilmeen mukainen, selkeä ja helppokäyttöinen sisällönhallinnan ja ylläpidon sekä jatkokehityksen näkökulmasta ja sopii yhteen Hurjan KuPSille aiemmin toteuttaman verkkokaupan kanssa.

LIVE-tulospalvelu mahdollistaa KuPSin toivoman vuorovaikutuksellisuuden kasvattamisen brändin ja fanien välillä ja uutiskirjetyökalu toi toimivan lisän viestinnän digitalisointiin ja tehostamiseen kannattajille ja muille sidosryhmille.

Hurjan toimitusjohtajan Vili Härkösen kommentit viimeisimmästä KuPSin LIVE-tulospalvelu -projektista

“On mahtavaa olla mukana yhden alueen näkyvimmän brändin kehittämisessä. Hurja on KuPSin pitkäaikainen yhteistyökumppani mm. verkkosivujen tarjoajana ja nyt viimeisimpänä olemme saaneet olla toteuttamassa innovatiivista LIVE-tulospalvelua. LIVE-tulospalvelu on täysin KuPSin tarpeisiin räätälöity sovellus, jonka avulla pohjoissavolaiset voivat seurata kotipelin etenemistä myös liikenteessä ollessaan. Voisikin sanoa, että Hurjan kehittämä softa on vähän kuin moottori konepellin alla, joka on osaltaan mahdollistamassa vuorovaikutuksellisuuden kasvattamisen brändin ja fanien välillä.”

Haluatko kuulla lisää KuPSille toteutetuista projekteista tai muista Hurjan palveluista?
Ota yhteyttä Viliin:
vili.harkonen@hurja.fi
0440 653 700

Tutustu KuPSin verkkosivustoon.

Jätä yhteydenottopyyntö

    Käsittelemme tietojasi tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.