Hurjan mukava ja osaava softatalo
Meille on tärkeää pysyä oman näköisinä ja tuntuisina.

Hurjan perustivat kolme opintojensa kautta tutustunutta IT-alan insinööriä vuonna 2007. Idea yrityksestä oli kuitenkin saanut alkunsa jo 1990-luvun puolivälissä, kun tuolloin 16-vuotias Vili Härkönen näki, mitä hänen isoveljensä, suomalaisen nettisivubisneksen pioneeri, pääsi työssään tekemään. Yrittäjyyteen innostajana ja mentorina toimi Härkösen silloisen tyttöystävän isä.

“Isoveljen takia innostuin ohjelmistokehityksestä ja tyttöystävän isän firman kautta pääsin kehittämään omaa osaamistani erilaisissa kotisivuprojekteissa. Petteri Karppinen ja Jarno Airaksinen lähtivät yritykseen mukaan 2000-luvun alkuvuosina. Jo silloin rakensimme ensimmäisen oman tuotteemme, www-julkaisujärjestelmän, jonka elinkaari alkaa tulla päätökseensä vasta nyt”, Härkönen kertaa.

Nykyään miehet luotsaavat reilu parikymmentä osaajaa työllistävää softataloa, jonka tekemä nätti koodi auttaa asiakkaita kehittämään toimintaansa liiketoiminnallisesta ja teknisestä näkökulmasta.

“Autamme ohjelmistokehityksen palveluilla yrityksiä, jotka ovat havainneet hyvän bisneksen tai jotka haluavat tehostaa ja digitalisoida prosessejaan. Näiden kahden ääripään välille meidän asiakkaat asemoituvat. Näiden vuosien aikana olemme ratkaisseet tuhansien yrityksien haasteita.”

Hurjalla asiakkuudet aloitetaan yleensä istumalla asiakkaan kanssa saman pöydän ääreen. Siitä ei nousta ennen kuin projekti on saatu suunniteltua kummankin osapuolen mielestä fiksuksi paketiksi. Asiakkaan tarpeisiin sopiva ratkaisu syntyy asiakkaan ja Hurjan myynnin, projektipäällikön ja koodarien yhteistyöllä.

Kasvua hyvän fiiliksen ehdoilla

Hurja on työntekijöilleen ja omistajilleen mieluinen ja sopivan kokoinen työpaikka. Hurja ei ole startup, jossa vielä etsitään omaa olemusta, säädetään työtehtäviä ja etsitään rajoja. Hurja ei myöskään ole liian iso ja kankea, tiukkoihin lokeroihin työntekijänsä runnova korporaatio, joka tähtää vain tuloksen tekemiseen hinnalla millä hyvänsä.

“Olemme rakentaneet Hurjaa suunnitelmallisesti ja analysoiden, ottamatta turhia riskejä. Meille on tärkeää pysyä oman näköisinä ja tuntuisina. Meillä jokainen saa etsiä omaa erityisosaamisaluettaan ja kiinnostuksen kohteitaan erilaisista projekteista. Työntekijöistä ja siten myös koko ilmapiiristämme paistaa läpi lämmin innostus omaa työtä kohtaan. Sellainen arvostus, rentous ja porukan lämmin henki”, Vili Härkönen pohtii.

Työporukalle on tärkeää myös se, millaisia uusia henkilöitä taloon tulee. Rentoa ja toisia tukevaa henkeä ei saa tulla taannuttamaan vain omaa etuaan ajava pyrkyri tai egoltaan pöhöttynyt yksinpelaaja.

“Meillä töitä tehdään tiiminä ja saavutetaan tavoitteet yhdessä. Samalla opimme jatkuvasti uutta ja säilytämme ilon työn tekemiseen. Joskus varsin tiukkojenkin deadline-rypistysten jälkeen otetaan välillä rennommin, pidetään peli-iltoja tai laneja, pikkujouluja ja pelataan sählyä. Työhaastattelussa kuuntelemme ihmistä. Jos asenne on kohdillaan ja hän on aito, rehellinen, osaava ja kehittymishaluinen sekä kokee meidän työkulttuurimme omakseen, hän voi päästä osaksi poikkeuksellisen mukavaa porukkaa”, operatiivinen johtaja Jarno Airaksinen lupaa.

Asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä työskentelyyn Hurjan kanssa ja uusia projekteja tulee mukavasti lisää koko ajan. Hurjan perustajat ovat laatineet maltillisen kasvusuunnitelman, jolla varmistetaan hyvä työnjälki ja laadukas tekeminen, mutta ennen kaikkea hyvän fiiliksen pysyminen talossa. Kasvua tukemaan Hurjalle tarvitaan jatkossa muun muassa myyjiä, ohjelmistokehittäjiä sekä projektipäälliköitä.

“Koen Hurjan eräänlaiseksi perheyritykseksi ja meidän porukkamme tietyllä tapaa perheeksi. Porukka on ollut kasassa jo todella pitkään ja teemme asioita yhdessä vapaa-ajallakin. Yritämme kaikki yhdessä kehittää Hurjaa eteenpäin kaikin tavoin”, Vili Härkönen kertoo.

Jatkuva kehitys on tärkeää

Hurjaa kehittävät organisaationa niin talon johto kuin työntekijätkin. Tavoitteena on palvella asiakkaita koko ajan paremmin, sillä Hurja haluaa solmia pitkiä kumppanuuksia. Kehittyminen tähtää totta kai myös henkilöstön hyvinvointiin, osaamisen kehittymiseen ja viihtymiseen.

“Ajatusmaailmaani kuuluu, että välillä patistan porukkaamme haastamaan itsensä, vähän niin kuin taistelemaan vaikean tai haastavan asian kanssa. Silloin joutuu ehkä vähäksi aikaa epämukavuusalueelle, mutta lopulta onnistuminen palkitsee. Oma osaaminen kehittyy, asiakkaat ovat tyytyväisiä ja toki hyvästä tekemisestä palkitaan myös rahallisesti”, Vili Härkönen kiteyttää.

Uusiin asioihin, kuten teknologioihin, perehtymällä sekä ongelmia ratkomalla kehitetään osaamista ja saadaan varmuutta tekemiseen. Samalla innostuminen ja kiinnostus omaa työtä kohtaan pysyy motivoivana. Vaikka työssä joskus testataan rajoja, johto pitää huolta siitä, ettei kenenkään työstä tule liian kuormittavaa.

“Toimintaa ja tekemistämme ohjaa myös mentorointi. Kokeneemmat tekijät koutsaavat juniorityyppiä ja tukevat häntä työssään ja kehittymisessään. Ketään ei jätetä yksin. Mentorointiin ja tukemiseen osallistuu tietysti myös koko tiimi. Se on sellaista mielipiteiden vaihtamista ja käytännön vinkkien antamista, auttamista ja kehittymistä yhdessä.”

Mentoroinnin kautta yritys on pystynyt ottamaan paljon oppilaitosharjoittelijoita taloon ja kasvattamaan heistä alan ammattilaisia. Monet työharjoittelijana aloittaneet ovat nyt Hurjan vakituisia työntekijöitä ja vuorollaan ohjaavat itse uusia taloon tulevia harjoittelijoita.

Me emme ole valmiita

Olemme hyvä ja monipuolinen porukka. Kasvamme maltilla, mutta vastuullisesti. Emme lupaile liikoja, mutta koodista teemme nättiä. Emme ole vielä valmiita, mutta vain tylsät ovat.

“Sopisitko sinä Hurjaan joukkoomme? Heittäydy villiksi ja heitä meitä hakemuksella, sillä laajennamme jatkuvasti osaamistamme asiakastarpeiden kasvaessa. Kenties sinusta tulee meille seuraava nätin koodin tekijä tai sen mahdollistaja?”

Yhteystieto

Vili Härkönen
CEO, partner
vili.harkonen (at) hurja.fi
044 065 3700

Yhteystieto

Jarno Airaksinen
COO, partner
jarno.airaksinen (at) hurja.fi
044 546 7899

Lähetä työhakemus tästä

Nimi*
Pudota tiedostot tähän tai
Sallitut tiedostotyypit: jpg, jpeg, png, pdf, doc, docx, txt, Max. tiedoston koko: 2 MB, Max. tiedostot: 3.