Nättiä koodia ryhmätyöllä
Olemme sopivan kokoinen toimija ja meillä tekijöillä on mahdollisuus etsiä omaa erityisosaamisaluettamme erityyppisissä projekteissa.

Hurjan ytimessä on ohjelmistokehityksen palvelut. Yrityksen tekijöitä yhdistää vilpitön innostuminen omasta työstään ja halu kehittää omaa osaamistaan yhdessä tiimin kanssa. Toimintansa aikana yritys on rekrytoinut sekä ohjelmistokehityksen konkareita että uraansa aloittelevia koodaamiselle syttyviä tekijöitä. Hurja nimittäin haluaa tehdä koodistaan nättiä.

Hurjalla työskentelee tällä hetkellä reilu parikymmentä henkeä, ja koska asiakkaat ovat tyytyväisiä, projektit lisääntyvät. Siksi Hurja tarvitse koko ajan lisää työstään innostuvia ohjelmistokehittäjiä. Ohjelmistokehittäjien työn tukena on osaavia projektipäälliköitä sekä järkevästi mutta maltillisesti tulevaisuuteen satsaava johto.

“Tulin Hurjalle töihin koska haluan koodata. Olen tehnyt koodia siitä lähtien kun Commodore 64 tuli markkinoille. Siksi valitsin työpaikakseni yrityksen, jonka ydin rakentuu puhtaasti ohjelmistokehityksen ympärille. Tarjolla oli trendikkäitä toimistoja välipaloineen ja toimistokoirineen, mutta Hurjalla keskitytään siihen mitä minä haluan tehdä”.

Juuri oikean kokoinen Hurja

Vuonna 2007 aloittanut Hurja on kasvanut kolmen IT-insinöörin ideasta reilu parikymmentä henkilöä työllistäväksi ohjelmistotaloksi. Toiminta on alusta lähtien rakentunut asiakaslähtöisesti ja hallittua kasvua hakien. Hyvin suunniteltu kasvu on yrityksen päämääränä edelleen.

“Minusta Hurja on nyt kutkuttavan mielenkiintoisessa vaiheessa. Emme ole liian iso toimija, jossa ihmiset asetetaan tiukkoihin lokeroihin tekemään jotain tiettyä spesifiä työtehtävää. Emmekä ole startup, jossa kaikki joutuvat etsimään rajojaan ja määrittämään itse omia työtehtäviään. Olemme sopivan kokoinen toimija jossa meillä tekijöillä on mahdollisuus etsiä omaa erityisosaamisaluettamme hyvin erityyppisissä projekteissa”.

Juuri sopivan kokoinen Hurja tarjoaa pitkän linjan taitajalle taatusti riittävästi haastetta kehittyä edelleen urallaan. Samaan aikaan myös uransa alkumetreillä olevien on mahdollista rakentaa ammatillista osaamistaan vaikkapa työharjoittelun muodossa.

Ohjelmistokehittäjien tiimiä vetää yksi Hurjan perustajista, teknologiajohtaja Petteri Karppinen. Hänen laaja osaamisskaala on yrityksessä laajasti arvostettu, mutta joskus kokeneen visionäärin näkemykset saattavat liikkua turhankin korkeissa sfääreissä. Silloin laitetaan viisaat päät yhteen ja etsitään ratkaisu porukalla.

“Petteri on poikkeuksellisen kyvykäs löytämään ratkaisuja vaikeimpiinkin ongelmiin. Hän osaa soveltaa uusimpia menetelmiä ja teknologioita asiakkaiden haasteisiin. Petterin visionäärinen tapa etsiä ratkaisuja luo positiivisen paineen niin koodareille, myyjille kuin projektipäälliköillekin. Hänen otteensa työntekoon pakottaa meidät kaikki haastamaan ammattitaitoamme yhdessä tiiminä”.

Jatkuva oppiminen takaa nätin koodin

Hurjalle tärkein periaate on tehdä se mitä on luvattu. Siksi yrityksessä opitaan jatkuvasti uutta yhdessä. Jokainen työntekijä arvostaa omaa osaamistaan ja on ylpeä työnjäljestään. Haasteet pitävät työn mielenkiintoisena ja niiden kautta kehittyy.

“Lapsena minä purin tai rehellisemmin sanottuna rikoin kaikki leluni ja uskoin, että saan tehtyä niistä entistä ehompia. Ehkä tämä ajattelutapa on pakottanut minut tähän päivään asti seisomaan visioni takana ja sitä kautta etsimään aina uusia tapoja ratkoa ongelmia, ja tehdä asioita paremmin. Ja kyllä sain ne lelutkin aina lopulta korjattua”, Petteri Karppinen nauraa.

Hurjan koodareista paistaa läpi rehellinen innostus työtään kohtaan. Sen tukena ovat projektipäälliköt, joiden tehtävänä on taata koodareille rauha keskittyä omaan työhön, ohjata asiakasprojekteja ja hoitaa kommunikointi asiakkaan kanssa.

“Työ Hurjalla edellyttää sosiaalisuutta ja rohkeutta kysyä tarvittaessa apua työkaverilta. Oikea osaaja tietää, että ohjelmistojen kehittäminen edellyttää myös rutiiniluontoisen työn sietämistä. Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että yrityksen osaaminen kasvaisi erilaisten asiakkaiden haasteita ratkaistaessa. Meistä jokainen tekee joskus virheitä ja se on ihan ok. Niistä pitää vain kertoa, jotta ne voidaan korjata yhdessä ja ottaa niistä oppia.”

Nätti koodi on ryhmätyön tulos. Se on sellaista jota toiset koodarit ymmärtävät ja jota he pystyvät jatkamaan. Nätin koodin tekeminen edellyttää sen rakentamiseen osallistuvien ihmisten keskinäistä arvostusta ja kunnioitusta – yksinkertaisesti hyvin toimivaa tiimiä. Silloin myös nätin koodin luovuus nousee esiin.

Innostutko koodista?

Petteri Karppinen puolestaan pitää kunnostaan huolta pyöräillen ja kuntosalilla. Elämää hän tasapainottaa viettämällä lapsensa kanssa aikaa muun muassa uimahallissa sekä soittamalla rumpuja mättöbändissä.

Hurjat järjestävät säännöllisesti peli-iltoja ja käyvät pelaamassa sählyä. Kaikkia työntekijöitä yhdistää jollain tavalla koodi, mutta työt jätetään yleensä työpaikalle työpäivän jälkeen. Töitä voi tehdä myös joustavasti etänä omaan rytmiin soveltaen. Koska hyvä elämä ei ole pelkkää työntekoa, arvostetaan jokaisen työntekijän elämään kuuluvia muitakin tärkeitä asioita.

Hurjalla panostetaan oppimiseen osana asiakasprojekteja, mutta myös työaikana opiskellaan. Käytössä on myös mentorointimalli: jokainen uusi työntekijä saa henkilökohtaisen mentorin auttamaan ja sparraamaan työn alkuvaiheessa.

Hurjalle haetaan jatkuvasti eritasoisia koodareita, niin työharjoittelijoita kuin ohjelmistokehityksen eri osa-alueita syvällisesti arvostavia sosiaalisesti kyvykkäitä taitajia. Sellaisia jotka ymmärtävät millaista on nätti koodi ja mistä aineksista se syntyy.

Soittele Hurjan operatiiviselle johtajalle Jarno Airaksiselle jos haluat päästä ratkomaan oikeita haasteita koodin parissa!

Tai jos työharjoittelu Hurjalla kiinnostaa, lue täältä miten harjoittelijasta koulitaan osaava työntekijä.

Yhteystieto

Jarno Airaksinen
COO, partner
jarno.airaksinen (at) hurja.fi
044 546 7899

Lähetä työhakemus tästä

Nimi*
Pudota tiedostot tähän tai
Sallitut tiedostotyypit: jpg, jpeg, png, pdf, doc, docx, txt, Max. tiedoston koko: 2 MB, Max. tiedostot: 3.