Harjoittelijasta työntekijäksi
Olemme aidosti kiinnostuneita toistemme työstä ja vaihdamme koko ajan tietoja kulloinkin työn alla olevista projekteista

Vesa Hynynen työskenteli Hurjalla koodarina ja työsti samalla tietojenkäsittelyn tradenomin lopputyötään. Hynysellä oli takanaan kaksi opintoihin liittyvää työharjoittelua yrityksessä, kun hän kävi opiskelemassa peliohjelmointia Alankomaissa.

“Olimme jo huolissamme, että sinne Hollantiinko se Vesa nyt jäi. Mutta saimme kuin saimmekin Vesan meille takaisin työskentelemään vakituiseen työsuhteeseen. Ilmeisesti olemme osanneet jotain tehdä oikein, kun Vesa palasi maailmalta taloomme”, Hurjan operatiivinen johtaja Jarno Airaksinen naureskelee tyytyväisenä.

Airaksinen vastaa Hurjan rekrytoinneista ja oppilaitosyhteistyöstä. Useimmat Hurjan harjoittelijoista tulevat Savonia-ammattikorkeakoulusta ja Itä-Suomen yliopistosta. Vesa Hynynen puolestaan saapui Hurjalle Mikkelin XAMKista. Opiskelijavaihdon jälkeen hänelle oli tärkeää päästä muuttamaan takaisin Pohjois-Savoon.

“Kyllä tämä ohjelmistokehittäjän työ Hurjalla ja Pohjois-Savossa asuminen on se minun oma juttuni. Täällä on niin hyvä työporukka ja fiilis, että halusin tulla tänne takaisin. Tärkeää oli myös se, että täällä ei ajatella että asiat hoituu itsestään eteenpäin, vaan niin työntekijöiden kuin johdonkin tasolla halutaan koko ajan kehittyä ja firmaan panostetaan paljon”, Vesa Hynynen kiittelee.

Työharjoittelun tavoitteena on rekrytointi

Hurjan nykyisistä työntekijöistä kymmenkunta on tullut yritykseen töihin harjoittelun kautta. Oppilaitosharjoittelussa pääsee tutustumaan Hurjaan yrityksenä, sen tarjoamiin työtehtäviin, asiakkuuksiin sekä työporukkaan. Harjoittelun aikana myös yleensä selviää, olisiko Hurja itselle sopiva työpaikka.

“Meillä harjoittelijat pääsevät osaksi tiimiä tekemään myös ihan oikeita asiakastöitä. Suhtaudumme jokaiseen harjoittelijaan mahdollisena tulevaisuuden työntekijänämme. Harjoittelun sisältö muokkautuu aina henkilön osaamisen ja mielenkiinnon mukaan. Emme teetä harjoittelijalla mitään nakkihommia, vaan haasteita annetaan omien kykyjen mukaisesti”, Jarno Airaksinen lupaa.

Hurjan uusille työntekijöille nimetään henkilökohtainen mentori. Samoin menetellään myös harjoittelijoiden kohdalla. Mentori opastaa Hurjan käyttämiin työkaluihin ja teknologioihin. Pikkuhiljaa, mentorin avustamana, harjoittelija pääsee mukaan asiakasprojekteihin kehittämään omaa osaamistaan. Virheiden tekemistä ei tarvitse pelätä, koska mentori ja muu tiimi seuraavat työtä ja korjaavat mahdolliset ongelmat.

“Vesakin vakuutti meidät osaamisellaan jo harjoittelun aikana. Hän myös sopi juuri oikealla tavalla porukkaamme. Siksi halusimme lähteä panostamaan häneen ja rakentamaan hänestä meille osaajaa. Tällainen tavoitteellinen harjoittelu palvelee kaikkia osapuolia parhaiten.”

Tärkeintä on tiimihenki

Sonkajärveltä kotoisin oleva Hynynen soittaa vapaa-ajallaan rock-bändissä ja harrastaa videopelejä. Tärkeä harrastus on myös sählyn pelaaminen Hurjan sählyporukassa. Mielekäs vapaa-aika takaa, että motivaatio ja into säilyvät työssäkin.

“Meille on erittäin tärkeää saada taloon hyvin porukkaan sopivia, oikealla asenteella varustettuja tyyppejä. Osaaminen on totta kai tärkeää, mutta motivoitunut suhtautuminen uuden oppimiseen on sitäkin merkityksellisempää”, Vesa Hynynen pohtii.

Koodarit ovat Hurjan toiminnan ydin. Heidän lisäkseen yritys rakentuu mm. projektipäälliköistä ja johtoportaasta. Hommat hoidetaan aina tiiminä.

“Uuden harjoittelijan tai työntekijän pitää uskaltaa tutustua porukkaan ja avata suunsa. Meidän työkulttuurimme on avoin, esimerkiksi viikonlopun jälkeen kyselemme aina työkavereiden kuulumiset. Avoimuus näkyy myös siinä, että olemme aidosti kiinnostuneita toistemme työstä ja vaihdamme koko ajan tietoja kulloinkin työn alla olevista projekteista. Uusi tyyppi saa siinä selville, mitä kaikkea me teemme ja voi suunnata kohti sitä mikä itseä kiinnostaa eniten. Ja silloin voi porukan apuun aina luottaa.”

Näin haet työharjoitteluun Hurjalle

Työharjoittelijat ovat erittäin tärkeitä meillä Hurjalla. Kuka tahansa heistä voi olla tuleva vakituinen työntekijä!

“Kun hain ensimmäistä harjoittelupaikkaa, monikaan yritys ei edes vastannut viesteihin ja puheluihin. Ekan vuoden tradenomiopiskelijaa ei näemmä hirveästi arvostettu. Sitten törmäsin Hurjaan ja laitoin Jarnolle viestiä. Hän vastasi heti ja kutsui haastatteluun. Nyt olenkin täällä töissä ja varsin tyytyväinen”, Hynynen kiittelee.

Jos haluat harjoittelijaksi Hurjalle, lähetä Jarno Airaksiselle tietoa itsestäsi sähköpostilla. Jos mahdollista, laita mukaan pari työnäytettä ja kerro omista työhön liittyvistä kiinnostuksen kohteistasi. Pönötys on turhaa, tärkeintä on, että olet oma itsesi!

Yhteystieto

Jarno Airaksinen
COO, partner
jarno.airaksinen@hurja.fi
044 546 7899

"*" näyttää pakolliset kentät

Lähetä työhakemus tästä

Nimi*
Pudota tiedostot tähän tai
Sallitut tiedostotyypit: jpg, jpeg, png, pdf, doc, docx, txt, Max. tiedoston koko: 2 MB, Max. tiedostot: 3.