Mobiilikehitystiimi löytää ratkaisun
Meidän työporukka on avuliasta sakkia muutenkin, kenenkään ei tarvitse jäädä yksin alkuvaiheen jälkeenkään!

Olen Jesse, kuopiolainen tietotekniikan insinööri ja yksi Hurjan tiimin mobiilikehittäjistä. Tulin ohjelmistoalalle ammattikorkeakoulun kautta ja on ollut ilo huomata, että opiskeluaikana valitsemani mobiilikehityksen painotus tukee vahvasti myös työelämässä menestymistä.

Jesse Vainikka aloitti Hurjalla vuonna 2019. Mobiilikehittäjän työ tuntuu edelleen omalta jutulta, tulevaisuus näyttää valoisalta ja ura kiitää jatkuvasti kohti kasvavaa osaamisen tasoa. Mutta palataan hetkeksi hieman taaksepäin, Jessen lukiovuosiin. Omasta kiinnostuksesta alkanut, kannustava ja koodaamisen ympärille muodostunut ryhmätoiminta innosti nuoren kehittäjän kohti korkeakouluopintoja.

“Ajatus urasta tietotekniikan alalla kypsyi omalla kohdallani lukioiässä, kun osallistuin koodauksen ympärille muodostuneeseen aktiiviseen ryhmätoimintaan. Tämän ryhmän ansiosta lukiossamme käynnistyi koodaamiseen keskittyvä alkeiskurssi, jonka aikana koodin kirjoittaminen alkoi toden teolla kiinnostaa. Päätin ottaa suunnan kohti alan korkeakouluopintoja.” Jesse Vainikka muistelee

Työtehtävät vahvuuksien ja kiinnostuksen kohteiden mukaan

Osaaminen, opinnot ja soveltuvin osin jopa aiheeseen liittyvät harrastukset ohjaavat sitä, millaisiin tehtäviin kehittäjät sijoittuvat Hurjalla. Tietenkin Hurjalla kuunnellaan myös aloittelevan työntekijän omia ajatuksia ja toiveita. Jessen kohdalla ohjelmistokehitys oli se juttu, jonka päälle mobiilipuolen erikoisosaamista oli mielekästä lähteä rakentamaan.

“Me Hurjalla pyrimme löytämään jokaiselle kehittäjälle omiin vahvuuksiin ja mielenkiinnon kohteisiin osuvat työtehtävät. Tällöin kaikki osapuolet voittavat. Usein käy niin, että kiinnostuksen aiheet muuttuvat työvuosien kertyessä ja uusien teknologioiden myötä. Silloin emme paina jarrua ja käske kehittäjää jäämään paikoilleen, vaan vastaamme mielellämme muutostoiveisiin kehittämällä työnkuvaa ja antamalla lisää vastuuta.”  täydentää operatiivinen johtaja Jarno Airaksinen.

Kaikki aloittavat jostain

Kaikki kuitenkin aloittavat jostain. On tavallista, että koodarin uralla otetaan ensin haltuun jokin rajatumpi aihepiiri, jota sitten myöhemmin laajennetaan tavoitteiden mukaan. 

“Lopullinen varmuus omasta koodarin urasta muodostui heti ammattikorkeakoulun ensimmäisen vuoden aikana, kun tietotekniikan opintojen peruskurssit johdattelivat yhä syvemmälle ohjelmistokehityksen maailmaan. Koodaaminen ei näyttäytynyt enää pelkkänä koodina, vaan työtä ohjasi isompien kokonaisuuksien hahmottaminen. Myöhemmissä opinnoissa innostuin etenkin web- ja mobiilikehityksestä, joista jälkimmäisen koin niin motivoivana, että valitsin sen myös opinnäytetyöni aiheeksi. Tavoitteenani oli koodata itsenäisesti oma applikaatio ja ottaa näin haltuun natiivisovellusten kehittämiseen liittyviä alueita.” kertoo Jesse Vainikka. 

Nykyisin Jesse koodaa ammattitaidolla mobiilikehitystiimin mukana asiakkaiden toiveita vastaavia mobiilisovelluksia. Eikä enää ainoastaan natiivitoteutuksia, vaan yhtälailla myös HTML5, Hybridi- ja Cross-platform -sovelluksia. Mitkä tahansa applikaatiot taipuvat Hurjan mobiilikehitystiimin käsittelyssä priimatason käyttäjäystävällisiksi lopputuotteiksi. 

Ohjelmistokehitys on tiimityötä

Ohjelmistokehitys on suurelta osin ongelmanratkaisua. Kun pistetään useampi pää ratkomaan samaa pähkinää, löytyy ratkaisu hankaliin asioihin nopeammin kuin yksin ihmetellessä. Hyvässä tiimityössä kaikki tiimin jäsenet oppivat toisiltaan, mikä puolestaan auttaa tietotaidon ja osaamisen jakamisessa oman työporukan kesken. 

“Oma-aloitteinen paneutuminen mobiilisovellusten kehittämiseen auttoi lopulta löytämään juuri itselleni sopivan ammatin. Aloitin Hurjalla mobiilikehittäjänä syksyllä 2019 ja edelleen, lähes vuoden työskentelyn jälkeen, voin todeta olevani hyvin tyytyväinen sekä alavalintaani että Hurjan työyhteisöön. Työskentelen tällä hetkellä Hurjan mobiilikehitystiimissä, jossa vastaan omalta osaltani mm. mobiilisovellusten käyttöliittymien (UI) ja käyttökokemusten (UX) suunnittelusta ja toteuttamisesta. On hienoa nähdä tekemäni koodimuutokset saman tien, päästä vaikuttamaan sovelluksen ulkonäköön ja siihen, miten sovellusta oikeasti käytetään.” Vainikka miettii.

”Hurjalla panostetaan siihen, että uudetkin työntekijät tuntevat olonsa tervetulleiksi”

Jokainen meistä on joskus ollut ihan ensimmäistä päivää uudessa työpaikassa. Aloittaminen on tietysti vähän kuumottavaa, vaikka vastassa olisikin kaikin puolin kivoja ja rentoja tyyppejä. Siksi Hurjalla panostetaan siihen, että uudetkin työntekijät tuntevat olonsa tervetulleiksi. 

Uusi työntekijä perehdytetään tietysti ensin Hurjan tavoille. Kun työskentelyn perusasiat on käyty läpi, päästetään tekijä mahdollisimman nopeasti tositoimiin: osaamistasosta riippuen joko ottamaan haltuun Hurjan käytössä olevia teknologioita tai suoraan mukaan asiakasprojektiin. 

Yleensä uudelle kehittäjälle valitaan työpariksi joku pidempään talossa ollut koodari, joka auttaa kehitystyön aloittamisessa. Ja meidän työporukka on avuliasta sakkia muutenkin, kenenkään ei tarvitse jäädä yksin alkuvaiheen jälkeenkään.” Jarno Airaksinen lupaa. 

Hurjalla et jää yksin

Inspiroivat ja sopivan haastavat työtehtävät sekä mukavat, toisiaan auttavat kollegat helpottavat vauhtiin pääsyä ja kannustavat jokaista kehittämään omaa osaamistaan. Hurjalla ei pönötetä tai mökötetä, vaan mennään yhdessä eteenpäin kohti parhaita ratkaisuja. 

“Ihan ensimmäisinä päivinä jännitin toki uusia työtehtäviä, mutta pian totesin löytäneeni oman paikkani ja ammatillinen itsevarmuus alkoi kasvaa. Tykkään mielenkiintoisista ja haastavista työtehtävistä ja tiedän, että osaan kehittää natiivisovelluksia, moderneja yhden lähdekoodin toteutuksia ja tarvittaessa soveltaa osaamistani muihin ohjelmistokehityksen tarpeisiin.“ Jesse Vainikka täydentää.

“Olen kaiken kaikkiaan hyvin tyytyväinen työhöni ja Hurjan loistavaan työporukkaan, jolta saa aina tarvittaessa tukea. Vaikka työpäivät ovat vaihtelevia ja työni yhä itsenäisempää, ei se tarkoita, että näissä hommissa pitäisi olla yksin: kirjoitamme selkeää, ymmärrettävää ja toimivaa koodia yhdessä tiimin kanssa.

Jesse viihtyy mobiilikehittäjänä frontin parissa, tykkää Dartista ja C#:ista. Sinulla taas voi olla kokonaan toisenlaiset kiinnostuksen kohteet. Jos ohjelmistokehitys on sinun juttusi ja koodaustaitosi on priimaa, tai sinulla on vähintäänkin palava halu oppia, tule meidän työkaveriksi!

Katso avoimet työtehtävät tai jätä avoin hakemus, soittele Jarno Airaksiselle ja kerro minne olet urallasi menossa. Hienoa on, jos edellisten lisäksi vinkkaat tai linkkaat meille esimerkkejä hurjan hyvin onnistuneista projekteistasi.

Lähetä työhakemus tästä

Nimi*
Pudota tiedostot tähän tai
Sallitut tiedostotyypit: jpg, jpeg, png, pdf, doc, docx, txt, Max. tiedoston koko: 2 MB, Max. tiedostot: 3.