Alanvaihtajat löysivät uuden uran ohjelmistoalalta

Alanvaihtajat löysivät uuden uran ohjelmistoalalta

Hurjalla edistämme arvojemme mukaisesti jatkuvaa oppimista.

Hurja tarjoaa mahdollisuuksia niin kokeneille konkareille kuin uransa alkumetreillä oleville. Me uskomme monimuotoisten tiimien synnyttävän luovempia ratkaisuja, ja haluamme Hurjalla edistää arvojemme mukaisesti jatkuvaa oppimista. Tästä syystä meistä hurjista löytyy myös useita alanvaihtajia.

Alanvaihtajien aiempi työkokemus on todellinen rikkaus, kun he pystyvät hyödyntämään aiempaa työ- ja elämänkokemustaan nykyisessä työssään ohjelmistokehityksen parissa. Tutustutaan seuraavaksi Nikon, Tomin ja Pekan tarinoihin, jotka näyttävät miten tie ohjelmistoalalle voi kulkea monenlaisista lähtökohdista!

Väsyminen vuorotyöhön kuljetti haaveammattiin

Nikolla oli takanaan kymmenen vuotta leikkaussalihoitajana, kunnes väsyminen vuorotyöhön käynnisti lopulta haaveammattiin hakeutumisen. Pitkään kytenyt kiinnostus vei opiskelemaan IT-tradenomiksi XAMKille ja Hurjalle Niko päätyi opintoihin kuuluvan harjoittelun kautta.

“Hain Hurjalle harjoitteluun, sillä rento porukka jäi mieleeni jo pari vuotta aiemmin järjestetystä livekoodaustapahtumasta. Hakuprosessi oli mutkaton ja nopea – keskustelin Jarnon kanssa, lähetin muutaman koodausnäytteen ja asia oli sillä selvä! Hurjalla kaikki ovat ottaneet minut avosylin vastaan! Olo on ollut ensimmäisestä päivästä lähtien kuin olisi kotiinsa kävellyt. Perehdytysjakson jälkeen pääsin myös heti mukaan ensimmäiseen asiakasprojektiin ja olen ollut tasavertainen työntekijä muiden kanssa.”

Nyt Nikolla on Hurjalla takana jo useampi vuosi ohjelmistokehityksen parissa, työtehtävien haastavuus on kasvanut, tehtävät ovat monipuolistuneet – ja arkikin on paremmin balanssissa. Päivätyön ansiosta aikaa jää myös enemmän harrastuksille ja muulle elämälle, joten alanvaihto todellakin kannatti!

Terveydelliset syyt toivat ohjelmistoalalle

Tomin kohdalla voidaan sanoa ohjelmistoalalle päätymisen olleen niin sanotusti onni onnettomuudessa. Hänellä vaihto rakennusalalta tapahtui nimittäin pakon sanelemana, kun selkä sanoi fyysisesti raskaissa hommissa työsopimuksensa irti. Työkokemusta rakennusalalta ehti kertyä yhteensä 12 vuotta mm. sähkömiehenä ja peltiseppänä.

“Aluksi mietin, että lähden tietysti rakennusinssiksi, mutta tietotekniikka ja ohjelmointi on aina kiinnostanut, niin ajattelin kääntää sivua kerralla kokonaan, koska siihen oli eläkeyhtiön puolesta mahdollisuus. Toki varmasti helpoin tie olisi ollut rakennusinsinööriksi opiskeleminen, mutta luotin itseeni, että kyllä minä softa-alalla pärjään ja hyvin on mennyt ainakin tähän mennessä!”

Ja hyvin on pärjätty – Tomi on opparin viimeistelyä vaille valmis tietotekniikan insinööri, mutta Hurjalla hommia on paiskittu jo useampi vuosi. Ei ollenkaan huonosti edennyt alanvaihto, vai kuinka?

Maatalouden rakennemuutos käänsi uudelle uralle

Maatalouden rakennemuutos esti laajentamisen, jolloin Pekka päätti kääntää uransa suuntaa. Kahdenkymmenen vuoden ura maatalousyrittäjänä vaihtui koodin pariin. Itsenäisenä yrittäjänä vierähti uudella alalla 10 vuotta, kunnes noin vuosi sitten Pekka päätyi hakemaan Hurjalle Full Stack -kehittäjäksi tuttujen hurjien suosituksesta.

“Hurjalla parasta on yhdessä tekeminen ja mielenkiintoiset projektit! Toimin aiemmin itsenäisenä yrittäjänä, joten tein töitä pääsääntöisesti yksin. Nyt Hurjalla vaikka itse työ onkin itsenäistä, on mahdollisuus tiimissä ideointiin todellinen etu. Porukassa innovoidessa sitä itsekin kehittyy ja voidaan yhdessä ruokkia toistemme oppimista!”

Nyt Pekalla, eli tuttavallisemmin Pexillä on työhistoriaa Hurjalla takana jo lähes kaksi vuotta – eikä ainoa syy viihtymiseen löydy Hurjan yhteisöllisistä tapahtumista! Paljon uutta on opittu niin teknologioiden ja projektinhallinnan kuin testaamisenkin saralla tänä aikana.

Työkokemus muilta aloilta on rikkaus

Hurjalla arvostetaan aiempaa työkokemusta myös muilta aloilta – itse asiassa pidämme sitä rikkautena! Monipuolinen työkokemus tuo hyödyllistä ymmärrystä eri toimialojen toimintatavoista ja yleisesti työn vaatimuksista. Ohjelmistokehittäjän laaja-alainen ymmärrys näkyykin positiivisesti eri alojen asiakasprojekteissamme. Toki odotamme hurjilta myös aitoa kiinnostusta ja motivaatiota ohjelmistoalaa kohtaan.

Vaikka ohjelmistokehityksestä ei vielä hirveästi löytyisikään kokemusta, ei Hurjalla harjoittelijoilla teetetä mitään nakkihommia, vaan harjoittelijat pääsevät aina osaksi tiimiä tekemään ihan oikeita asiakastöitä. Lue myös Mikon tarina! Hänen uransa Hurjalla alkoi työharjoittelun kautta ja sillä tiellä hän on edelleen kymmenen vuotta myöhemmin!

Jos siis työt Hurjalla kiinnostaa, jätä hakemus lomakkeella tai ota yhteyttä operatiiviseen johtajaan Jarno Airaksiseen! Mahdollisuuksien mukaan, laita myös mukaan pari työnäytettä ja kerro omista työhön liittyvistä kiinnostuksen kohteistasi. Pönötys on turhaa, tärkeintä on, että olet oma itsesi!

Yhteystieto

Jarno Airaksinen
COO, partner
jarno.airaksinen (at) hurja.fi
044 546 7899

"*" näyttää pakolliset kentät

Lähetä työhakemus tästä

Nimi*
Pudota tiedostot tähän tai
Sallitut tiedostotyypit: jpg, jpeg, png, pdf, doc, docx, txt, Max. tiedoston koko: 2 MB, Max. tiedostot: 3.