Riittävästi haastetta ja vaikutusmahdollisuuksia

Riittävästi haastetta ja vaikutusmahdollisuuksia

Kasvava ja kehittyvä Hurja tarjoaa taatusti myös kokeneelle konkarille riittävästi haastetta kehittyä urallaan.

Tahdomme aina antaa työntekijöillemme mahdollisuuden kehittää omaa työnkuvaansa ja uraansa. Tämän ansiosta hurjilta löytyy jopa yli vuosikymmenen kestäneitä työuria!

Sovelluskehittäjä Mikko on yksi Hurjan ensimmäisistä työntekijöistä. Mikon ura yrityksessä alkoi jo vuonna 2012. Tällöin tiimiin kuului vasta viisi henkeä ja toiminta keskittyi enimmäkseen verkkosivuprojekteihin omalla web-julkaisujärjestelmällä. Nykyisin Hurjan ytimessä on ohjelmistokehityksen palvelut laajalla kirjolla, ja hurjiakin löytyy jo reilu parikymmentä henkeä.

Riittävästi haastetta

Mikon ura Hurjalla alkoi työharjoittelun kautta ja sillä tiellä hän on edelleen kymmenen vuotta myöhemmin. Vuosien aikana työ on tuonut sopivasti sekä haastetta että vapautta omalle luovuudelle, joten tarvetta työpaikan vaihtamiseen ei ole ollut, kun kehittymään on päässyt myös talon sisällä.

“Tulin koulun toiseen harjoitteluun Hurjalle vuonna 2012, silloin toimistokoppi oli Technopoliksella ja meitä oli viisi henkeä samassa tilassa. Pääsin alkuun tekemään sivustoja Hurjan omalla kotisivutyökalulla ja homma tuntui heti mukavalta, kun pääsi tekemään erilaisia projekteja ja sai ns. vapaat kädet toteutukseen. Harjoittelun jälkeen jäin koulun ohella töihin ja tein myös viimeisen harjoittelun sekä opparin Hurjalle. Toimisto on muuttanut useamman kerran aina vähän isompiin tiloihin, osaaminen kehittynyt ja uusia juttuja otettu haltuun.”

Mahdollisuus vaikuttaa omaan työnkuvaan ja uraan

Hurja on juuri sopivan kokoinen ohjelmistotalo, jotta kenenkään ei tarvitse näytellä valmiiksi määriteltyä roolia – jos ei sitä halua. Hurja ei ole startup, jossa kaikki on vielä kesken ja hakusessa. Eikä myöskään liian iso korporaatio, jossa työntekijä jää helposti byrokratian rattaisiin. Meillä tekijöillä on mahdollisuus etsiä omaa erityisosaamisaluettaan erityyppisissä projekteissa, tai keskittyä niihin omimpiin. Haluamme Hurjalla antaa työntekijöillemme mahdollisuuden keskittyä itseä kiinnostaviin työtehtäviin, emmekä esimerkiksi pakota asiantuntijoita esimiestehtäviin.

Mikolle työssäviihtyminen syntyy erityisesti vaikutusmahdollisuuksista omaan työnkuvaan ja uraan. Mielenkiintoiset WordPress-projektit ovat vieneet miehen mennessään ja kovempaa WP-tekijää saakin hakea. Hurjan ketteryys ja matala hierarkia saavat myös Mikolta kehuja.

“Vaikka firma on kasvanut alun viidestä henkilöstä +25:een, niin sama rento ja joustava meno on pysynyt ja äänen saa aina kuuluviin. Hurjan oma kotisivutyökalu on vaihtunut vuosien varrella WordPressiin ja into tekemiseen on vain kasvanut. Välissä olen tehnyt myös muutakin kuin pelkkiä sivustoja, mutta ne sivustot – varsinki WP, on itselle sitä mieluisinta puuhaa. Hurjalla työskentelyssä parasta on ollut se, että on päässyt tekemään juuri sitä!”

Yksi strategisista valinnoistamme on olla paras työpaikka työntekijöillemme, jonka uskomme olevan myös avain kasvuun. Hurjalla annamme työntekijöillemme mahdollisuuden kehittää omaa työnkuvaansa ja uraansa. Työpaikka koetaan aina viihtyisämmäksi, kun on mahdollisuuksia vaikuttaa työympäristöön ja -tapoihin sekä käytettyihin teknologioihin. Hurjalla tärkeintä on, että työntekijät viihtyvät, sillä se tarkoittaa myös tyytyväisiä asiakkaita!

Mikko on meillä se, jolta kysytään aina apua kaikessa WordPressiin liittyvässä, sillä hän tietää siitä kaiken – ja auttaa varmasti aina työkavereita. “Tai jos en tiedä, niin hakataan näppistä niin kauan, että ratkaisu löytyy.”, Mikko kommentoi. Mikko on todella pidetty myös asiakkaidemme keskuudessa kovan osaamisensa ja palveluasenteensa ansiosta.

“Hurjalla mahtavaa on ollut olla eturintamassa kehittämässä Hurjan käytäntöjä verkkosivukehityksen suhteen. Omissa projekteissa tavoite on tehdä kaikesta mahdollisimman helppokäyttöistä asiakkaalle/loppukäyttäjälle. Tekeminen on välillä melkoista suunnittelua ja ongelmanratkaisua, mutta sehän on vain mukavaa! ”

Elämä on muutakin kuin työntekoa

Koska hyvä elämä on muutakin kuin työntekoa, panostamme Hurjalla myös virkistäytymiseen. Järjestämme säännöllisesti esimerkiksi erilaisia joukkuehenkeä nostattavia tapahtumia, kuten yhteisiä peli-iltoja ja muita aktiviteetteja – osallistuminen on totta kai vapaaehtoista! Vapaa-ajan riennoissa työntekijöitä yhdistää koodi, mutta työt jätetään yleensä työpaikalle työpäivän jälkeen.

Mikon vapaa-aika kuluu perheen kanssa sekä monenlaisissa luovissa harrastuksissa, jotka tuovat vastapainoa leipätyöhön, eli koodaushommiin.

“Olen Katutaideyhdistys Urbaani ry:n perustajajäseniä ja koko yhdistys pohjautuu tekemääni nettisivuun Kuopion graffiteista. Sivuston teko alkoi jo ennen ohjelmistoalalle tulemista ja yhdistin siinä kolme harrastusta: graffitit, valokuvauksen ja koodauksen. Maalaan ja piirrän graffiteja, teen musiikkivideoita, kansikuvia ja tarvittaessa muuta grafiikkaa sekä harrastan parkouria ja frisbeegolfia. Elämän aikana on tullut harrastettua myös yleisurheilua, skeittausta, bleidausta, sirkusta ja katutansseja.”

Joukkuehenki on yksi arvoistamme

Hurjalle me teemme töitä aina yhtenä joukkueena, sillä nätti koodi on ryhmätyön tulos. Avoimuus ja kannustava ilmapiiri ovat meille tärkeitä ja haluamme kokea ja jakaa onnistumiset yhdessä. Jokaisen hurjan velvollisuuksiin kuuluu myös omalta osaltaan huolehtia työviihtyvyydestä. Nätin koodin tekeminen edellyttää sen rakentamiseen osallistuvien ihmisten keskinäistä arvostusta ja kunnioitusta – silloin myös luovuus nousee esiin!

“Asioita tehdään aina yhdessä, eli vaikka tekisit yksin jotain projektia, niin aina saa apua ja pääsee myös auttamaan muita”, Mikko vakuuttaa.

Hurjalle haetaan jatkuvasti eritasoisia koodareita, niin työharjoittelijoita kuin ohjelmistokehityksen eri osa-alueita syvällisesti tuntevia konkareita. Sellaisia jotka ymmärtävät millaista on nätti koodi ja mistä aineksista se syntyy.

Jätä hakemus lomakkeella tai ota yhteyttä Hurjan operatiiviseen johtajaan Jarno Airaksiseen, jos haluat päästä ratkomaan oikeita haasteita koodin parissa!

Yhteystieto

Jarno Airaksinen
COO, partner
jarno.airaksinen (at) hurja.fi
044 546 7899

Lähetä työhakemus tästä

Nimi*
Pudota tiedostot tähän tai
Sallitut tiedostotyypit: jpg, jpeg, png, pdf, doc, docx, txt, Max. tiedoston koko: 2 MB, Max. tiedostot: 3.