Murrosiässä

Julkaistu 16.5.2018 | Päivitetty 4.11.2022

Panosta ystävälliseen ja tavoitettavissa olevaan asiakaspalveluun sekä palvele asiakasta mahdollisimman ketterästi. Nämä toiminnan kulmakivet ovat olleet voimassa aina yrityksen perustamisesta alkaen. Kun asiakkaamme menestyvät, menestymme mekin. Kolme intoa täynnä olevaa, insinööriopiskelunsa juuri päättänyttä kuopiolaista kollia laittoi vuoden 2007 alussa yrityksen perustamispaperit vetämään PRH:lle. Alussa keskityttiin tekemään nettisivuja.

Kolmen yrittäjän tiimissä kaikki ovat moniosaajia. Työtehtäviä oli laidasta laitaan tuotantohommista taloushallintoon ja asiakaspalveluun. Tiimin ketteryys on ollut valttina alussa ja se on sitä edelleen, kun työntekijöiden pääluku lähestyy kahtakymmentä. Ketteryys on osaltaan hyvää joukkuehenkeä, joustavuutta, oma-aloitteisuutta, yrittäjälähtöisyyttä sekä tehokkuutta.

Ajatus kasvuun panostamisesta syntyi viimeistään, kun keväällä 2013 pääsimme aloittamaan ensimmäisen EU- ja Tekes-rahoitteisen tuotekehitysprojektin. Projekti mahdollisti uuden työntekijän palkkaamisen sekä panostamisen aivan uusien tekniikoiden haltuun ottamiseen. Seuraavana vuonna alkoi toinen vastaava hanke ja sen myötä firman pääluku kasvoi kuuteen.

Kesällä 2015 kirjoitettiin uusi luku Hurjaan tarinaan, kun Technopoliksen toimisto vaihtui Kauppakadun persoonalliseen ympäristöön. Neukkarin reilun neljän metrin huonekorkeus saa edelleen huokaamaan syvään. Kahdessa vuodessa yritys kasvoi kuudesta kahteentoista työntekijään ja120 neliötä Kuopion paraatipaikalla jäi pian ahtaaksi. Oli aika katsella pidempiaikaista ratkaisua toimitilojen suhteen ja vastaan tuli entinen Ropo Capitalin toimisto Käsityökadulla. Muutto sinne tapahtui heinäkuussa 2017 ja kasvulle oli annettu lisää vettä myllyyn.

Kehitys kehittyy ja toimiala muuttuu nopeasti. Uutta teknologiaa on osattava hyödyntää tuotekehityksessä sekä asiakasprojekteissa. Jatkuva kehittyminen johtaa menestykseen ja osaamisen jakaminen on meille tärkeää. Nettisivujen toteutukset ovat laajentuneet vuosien saatossa verkkopalveluiden ja ohjelmistoprojektien toteuttamiseen sekä omien tuotteiden kehittämiseen. Front-end, back-end, full-stack, you name it. Markkinat muuttuvat myös koko ajan kansainvälisemmiksi. Business Finland (ent. Tekes) sekä ELY-keskukset kannustavat yrityksiä hakemaan potkua viennistä. Tässä on uuden ajatuksen siemen.

Missä mennään vuonna 2020? Teemme hurjan nättiä koodia, josta sekä me että asiakkaamme ovat ylpeitä. Olemme huippuosaajien muodostama innostava ja kehittyvä yritys. Luomme ohjelmistokehityksen palveluita, jotka antavat etumatkaa asiakkaidemme kilpailukyvylle muuttuvassa maailmassa. Me haluamme valloittaa maailman askel kerrallaan.

Vili Härkönen
toimitusjohtaja
Hurja Solutions Oy

Jätä yhteydenottopyyntö