Otso-mobiilisovellus digitaaliseen sisältöön ja lisättyyn todellisuuteen

Otava Oppimisen palvelut on kotimainen oppimateriaalien yleiskustantaja ja oppimisen asiantuntija, joka tuottaa digitaalisia ja painettuja sisältöjä sekä palveluja​ esiopetuksesta aikuiskoulutukseen. ​

Otava Oppimisen palvelut vie suomalaista osaamista ja oppimista maailmalle ​sekä valmentaa kouluja muutokseen. ​Liiketoiminta-alueeseen kuuluu myös Otava Utbildning, Otava Learning ja Finn Lectura.

Hurja Solutions otti uudenlaisen haasteen vastaan innostuneesti ja pohjusti asiaa teknisestä näkökulmasta jo ennen ensimmäistä varsinaista tapaamistamme. Jatkuva yhteydenpito oli helppoa – ja erittäin tärkeää projektin sujuvuuden kannalta.

Kuisma Eskola, Otava Oppimisen palvelut

Tarve

Kustannusosakeyhtiö Otava halusi hyödyntää digitaalista sisältöä ja lisättyä todellisuutta oppimisen palveluiden tukena.

Digitaalista ja rikastettua sisältöä varten tarvittiin myös oma mobiilisovellus, jonka oppilas voi ladata sovelluskaupasta ilman erillisiä kustannuksia. Mobiilisovelluksen tuli soveltua sekä peruskouluun että lukioon. 

Ratkaisu

Toteutimme Otavan Oppimisen palveluille Otso-nimisen mobiilisovelluksen, johon tuotiin monipuolista digitaalista sisältöä. Sovellus tunnistaa oppilaan käytössä olevan Otavan kustantaman oppikirjan, ja Otavan tuottama lisätyn todellisuuden sisältö käynnistyy painetun kirjan sivuilta löytyvien herätteiden avulla.

Sovelluksen taustalla toimiva kattava sisällönhallintajärjestelmä mahdollistaa uusien oppikirjojen ja erityyppisten sisällön (videot, äänet, 3D-mallit ja lisätty todellisuus) lisäämisen osaksi sovellusta. Skaalautuvan palvelinarkkitehtuurin ansiosta tuhannet oppilaat ja opettajat voivat käyttää sovellusta yhtäaikaa. 

Hyödyt

Helppokäyttöinen Otso-sovellus ja rikastettu oppimateriaali tukevat monimuotoista oppimista niin kotona kuin koulussa. Digitaalinen AR-sisältö lisää painettujen oppikirjojen kiinnostavuutta, koska Otso-sovellusta käyttävä oppilas voi katsoa ja kuunnella oppikirjaan liittyviä videoita, äänitiedostoja ja muita digitaalisia sisältöjä. 

Katso Otavan omat Otso-sivut.

Jätä yhteydenottopyyntö

    Käsittelemme tietojasi tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.