Yhteisöllisyyttä ylläpitämässä: Hurjan kesäpäivä

8.6.2021 10:57

Otimme ilolla vastaan kesäkuun ensimmäisen perjantain ja Hurjan kesäpäivän, etenkin kuluneen vuoden etätöiden jälkeen. Risteilimme koko porukalla Kallaveden Luhastensaloon nauttimaan auringonpaisteesta ja toistemme seurasta. Oli ihanaa viettää aikaa yhdessä ja tavata myös uudet työntekijät!

Mutta palataan vielä hetkeksi aikaan ennen työntekijöiden yhteistä kesäpäivää. Hurjalla pidempään olleita on mietityttänyt, mille rajoitusten ajanjakso on tuntunut heistä, jotka ovat aloittaneet työnsä vuoden sisällä. Miten uudet työntekijät ovat löytäneet paikkansa, olemmeko osanneet toivottaa kaikki tervetulleiksi? Millaiset tunnelmat jäivät kesäpäivästä?

Hannamari: viihdyn etätöissä, mutta haluan silti tavata ihmisiä

Heti töiden alettua lokakuun lopussa vietin pari kuukautta toimistolla työhön, Hurjan työkavereihin ja kulttuuriin tutustuen. Sittemmin olen tehnyt osittain etätyötä ja tankannut sosiaalisia kontakteja säännöllisten toimistopäivien avulla. Olen huomannut, että minulle on tärkeää tavata työkavereita, osallistua epävirallisiin kahvipöytäkeskusteluihin ja kohdata ihmiset ihmisinä, ei pelkästään työkavereina. Vaikka etätyömahdollisuus tuo arkeen joustoa, on mukava nähdä ihmisiä oikeasti.

Perjantain kesäpäivä on minulle ensimmäinen Hurjan yhteinen epävirallisempi illanvietto. Odotan kovasti, että saan tavata kaikki työkaverit, niin uudet kuin jo pidempään talossa olleet. Koen, että etätyöaikana monilta unohtuu toimistotyön hyvät puolet ja etäpalaverien keskustelut ovat usein varsin asiapitoisia. Nyt haluan nähdä työkaverit ilman, että puhutaan työasioista, ja ollaan porukalla hitusen epävirallisempia!

Mitä mietteitä Hannamarilla on kesäpäivästä?

“Kesäpäivälle sattui tosi hyvä keli. Meillä oli maistuvat tarjoilut, retkikohde oli kiva paikka, ja erityisesti aurinkoinen laivaretki jäi mieleen. Tykkäsin ohjelmasta, jonka Hurja järjesti – vapaata oleilua ja kesäpäivästä nauttimista yhdessä istuskellen. Juteltavaa riitti, eikä ajankulun suhteen ollut kenelläkään ongelmaa.

Hannamari Männistö Hurja Solutions.

Kesäpäivänä työasioilta ei täysin vältytty, mikä on tietenkin aivan normaalia. Toki olin jutellut kaikkien kanssa jo aiemmin, mutta nyt tuli puhuttua enemmän myös muista kuin työasioista. Positiivisesti yllättävää oli, että lähes kaikki olivat messissä koko illan. Ja vaikka meitä olikin monta, porukka pysyi kasassa ja viihtyi yhdessä myös retken jälkeen. “

Maija: odotan, että saan nähdä kaikki livenä

Aloitin Hurjalla helmikuun lopussa ja olen tehnyt pääasiassa etätyötä manuaali- ja automaatiotestauksen ja ohjelmistoprojektien parissa. Työn alussa sain apuja tiimiltä testien aloittamiseen ja ohjelmistokehitysympäristön asentamiseen, vaikka teimmekin työtämme fyysisesti eri paikoissa.

Viime aikoina olen pitänyt toimistopäivän kerran viikossa, ihan vaihtelun vuoksi. Huomioiden kuluneen vuoden etätyösuositukset, koen mahdollisuuden turvalliseen toimistolla työskentelyyn tosi hyvänä juttuna! Pieni kiva yksityiskohtana sekin, että toimistopäiviin kuuluu sopivan mittainen työmatka kävellen. Vaikka etätyössä aamuun ja iltaan tulee hetken verran lisäaikaa, on hyötyliikunnalla omat hyvät puolensa.

Kaikesta huolimatta en vielä ole ehtinyt tutustua ihan kaikkiin Hurjan työkavereihin. Osan kanssa taas olen tehnyt yhteistyötä etänä, mutta emme ole koskaan sattuneet samaan aikaan toimistolle. On kiva nähdä kaikki livenä ja päästä hengailemaan porukalla. Joskus on mukavaa vain olla yhdessä, ilman erityisiä työagendoja tai saunomispakkoa. Toivottavasti kaikki tulevat paikalle!

Maijan tunnelmia kesäpäivästä:

“Kesäpäivän laivamatka oli hauska ja tykkäsin, kun oli jotain vähän erilaista tekemistä. Saari itsessään oli myös hyvä paikka oleiluun, aika meni paikan päällä tosi nopeasti. Tuntui melkein sille, että vastahan me tultiin saareen, kun sitten yhtäkkiä pitikin jo lähteä pois. Lähtisin kyllä jatkossakin tällaiselle retkelle.

Maija Lantta Hurja Solutions.

Oli tosi kiva nähdä etätyön merkeissä tutuiksi tulleet työkaverit. Tutustuin myös uusiin tyyppeihin ja juttelin niidenkin kanssa, joiden kanssa en ole ehtinyt tulla tutuiksi aiemmin. Kaikki Hurjan ihmiset vaikuttivat tosi mukavilta ja porukassa oli kivaa, joten viihdyin mukana ihan loppuun asti.”

Tomi H: tykkään siitä, kun toimistolle on mukava mennä

Aloitin harjoittelun Hurjalla kuukausi sitten ja voin jo nyt todeta, että tämä on mukavin paikka, jossa olen ollut töissä. Tähän saakka olen tehnyt Hurjalla toimistotyötä paikan päällä. Viime aikojen etäopiskelu on vaatinut paljon itseohjautuvuutta ja taitoa johtaa omaa työtä, eikä opinnoista ole aina ollut helppo irtautua vapaa-ajallakaan. Toimistotyön hyvänä puolena on, että näkee toisia ihmisiä, voi kysyä vieressä istuvalta konkarilta neuvoja ja työn ja vapaa-ajan välinen ero on selkeämpi. Pidän ehdottomasti enemmän toimistotyöstä ja nautin siitä, että töihin on mukava mennä.

Perjantain kesäpäivältä odotan, että pääsen tutustumaan kaikkiin työkavereihin, niin uusiin kuin pidempäänkin olleisiin. En vielä tunne kaikkia Hurjan työntekijöitä. Se on aivan ymmärrettävää ottaen huomioon, että harjoitteluni on kestänyt vasta kuukauden. Aika moni työskentelee nyt etänä, ja työn puolesta en ole vielä tehnyt yhteistyötä kaikkien kanssa. Toivottavasti perjantain sääennuste pitää paikkansa, ja voimme viettää aikaa hyvällä porukalla rennosti oleillen!

Tomin kuulumiset kesäpäivän jälkeen:

“Saaressa oli tosi mukava olla, mutta siisteintä oli kyllä meno- ja paluumatka laivalla. Sääennuste todellakin piti paikkansa, joten perillä oli kiva istuskella, saunoa ja uida yhdessä muiden kanssa. En ole makkaran ystävä ja oli kiva, kun muutakin syötävää oli tarjolla.

Tomi Heikkala Hurja Solutions.

Yhteisestä ajanvietosta Hurjan työkavereiden kanssa minulla on pelkästään hyvää sanottavaa. Fiilis oli kaikilla kesäisen rento ja keskusteltavaa riitti, joten viihdyin porukan mukana loppuun asti. Meillä oli todella hauskaa, eikä missään vaiheessa tullut fiilis, että haluaisin lähteä kotiin.

Lähtisin ehdottomasti mukaan uudestaankin! ”

Sopisitko sinä Hurjaan joukkoomme? Heittäydy villiksi ja heitä meitä hakemuksella, sillä laajennamme jatkuvasti osaamistamme asiakastarpeiden kasvaessa.

Jätä yhteydenottopyyntö