3D-mallinnus ja AR-sisällöt

Demojen ja valmiiden tuotteiden suunnittelu sekä markkinointi ja tuote-esittely 3D-mallinnuksen ja AR-sisällön avulla ovat valtavassa kasvussa.

Esimerkiksi Digital twin (l. digitaalinen kaksonen) – virtuaalinen, aidon näköinen tuotemallinnus on kustannustehokas myynnin ja markkinoinnin työkalu.

Ota yhteyttä

Mitä ovat 3D-mallinnus ja AR-sisällöt?

Täydellisessä valaistuksessa toteutettu tuote-esittely, realistinen ja tietoa sisältävä läpileikkauskuva vai perinteistä valokuvausta tehokkaampi tuotekuva elävänä kokonaisuutena? Mallinnuksien avulla asiakkaasi kokee visuaalisen ja oikeat mittasuhteet sisältävän, kokonaisvaltaisen tuote-esittelyn.

3D-mallinnuksella ja AR-sisällöillä tarkoitetaan nykyisen tuotekuvauksen kärkitekniikalla tuotettua digitaalista, monikäyttöistä sisältöä. Selkeästi havainnollistavat 3D-mallit ja AR -tuotteet ovat paitsi näyttäviä, mutta myös informatiivisia ja yksilöitäviä.

Käytämme 3D-mallinnuksessa datan käsittelyä helpottavia, visuaalisten elementtien näyttävyyttä lisääviä tekniikoita. Virtuaalisten efektien, 3D-tuotteiden ja ympäristömallien yhteistoiminta on tehokasta ja upeaa erilaisilla päätelaitteilla.

Toteutamme 3D-mallit ja AR-sisällöt joko alusta saakka tai valmiiden suunnitelmien mukaan. Tarvittaessa tuomme fotogrammetrian avulla myös reaalimaailman ympäristön osaksi 3D- ja AR-elämystä. Lue lisää AR:sta palvelusivultamme!

Mihin 3D-mallinnusta ja AR-sisältöjä käytetään?

3D-mallit ja AR -sisällöt sopivat mainiosti verkkosivuille, sovelluksiin, myynti- ja markkinointimateriaaleihin, opetus-ja koulutuskäyttöön sekä printtituotteisiin.

Myynti ja markkinointi: 3D-visualisoinnilla toteutetut myynti- ja tuotekuvat ovat perinteistä valokuvamateriaalia houkuttelevampia, ovat ne sitten itsenäisiä printtiversioita tai osa laajempaa digitaalista sisältökokonaisuutta.

Tuotekuvaus: 3D-malleilla ja AR-sisällöillä toteutetaan monikäyttöisiä tuotekuvauksia. Digitaalinen sisältö auttaa hahmottamaan lopullisen tuotteen sisällön myös silloin, kun useat eri tekijät vaikuttavat lopputulokseen.

Opetus- ja koulutus: Opetuksen digitalisoiminen mahdollistaa entistä havainnollisempien oppimateriaalien käytön, ks. YSAOn digitaalinen oppimisympäristö. Hyvin tehty 3D-malli ja AR -sisältö helpottavat myös käytännön työtehtävien omaksumista.

Suunnittelu: 3D-mallit ja AR -sisällöt mahdollistavat tuotteisiin ja niiden sisältöihin perehtymisen jo projektin alkuvaiheessa.

3D-mallinnuksen ja AR-sisältöjen esimerkkejä

Havainnollistavat 3D-mallit ja AR-tuotteet ovat paitsi näyttäviä, mutta myös informatiivisia. Asiakkaalle tarjotaan mallintamisen avulla visuaalinen ja oikeat mittasuhteet sisältävä, kokonaisvaltainen tuote-esittely. Kun mallinnettua tuotetta, kuten vaikkapa venettä tai autoa, tutkitaan eri kuvakulmista, on kokonaisuuden hahmottaminen helppoa.

Digitaalisen mallinnuksen avulla tuotteesta voidaan esitellä erilaisia visuaalisia vaihtoehtoja. Esimerkiksi uudisrakennuksen pintamateriaalien valitseminen tai pihasuunnitelmien tekeminen on miellyttävää, kun lopputulos mallinnetaan digitaalisessa, reaalimaailman mukaisessa ympäristössä. 3D-malli tai AR-sisältö voidaan varustaa myös Point of interest -toiminnoilla, jotka ohjaavat käyttäjän huomion haluttuun suuntaan, kuten tuotteen yksityiskohtiin.

3D-mallinnuksen ja AR-sisällön käyttömahdollisuuksia yritystoimintasi tueksi on valtavasti, jutellaanko lisää?