Uudenlaisia AR-palveluita kehittämässä

Julkaistu 31.5.2018 | Päivitetty 4.11.2022

Meillä on nyt suuria uutisia kerrottavana. Liitymme laajaan kansainväliseen hankkeeseen, kun osallistumme Horizon 2020 -ohjelman kolmivuotiseen FitOptiVis-projektiin. Hankkeen tarkoitus on kehittää älykkäitä ratkaisuja kyberfysikaalisten järjestelmien kuvan- ja videonkäsittelyyn.

Noin kolmenkymmenen partnerin joukossa ovat mm. suuryhtiöt Philips Healthcare ja Nokia Technologies Oy sekä useita yrityksiä ja yliopistoja Hollannista, Tsekistä, Espanjasta, Italiasta sekä Suomesta. Hankkeen kokonaisbudjetti on yli 22 miljoonaa euroa. Me kehitämme projektissa uudenlaista AR-teknologiaa (Augmented Reality, lisätty todellisuus) sisältäviä palveluita Smart Health, Smart Society ja Smart Mobility -toimialueille. Tulevaisuudensuunnitelmamme on laajentaa toimintaamme kansainväliseksi, ja tällä hankkeella on suuri vaikutus tavoitteisiimme.

“Nyt alkanut projekti tukee mainiosti yrityksemme kasvuhaluja, ja mahdollistaa vahvan panostuksen tutkimus- ja kehittämistoimintaan. Hankkeella on myös työllistävä vaikutus Kuopion alueella, sillä tarvitsemme koko ajan lisää AR-kehittäjiä. Tähtäämme ratkaisuillamme kansainvälisille markkinoille vuoden sisällä.”
– CEO Vili Härkönen

Lisätyn tai rikastetun todellisuuden (Augmented Reality, AR) sovellukset mullistavat visuaalisen käyttökokemuksen monissa arkisissakin käyttökohteissa. Läpikatseltavien näyttöjen avulla maailmaa voi katsella aivan uudella tavalla, kun esimerkiksi älypuhelimeen tai tablettiin on ladattu AR-sovellus.

Tähtäämme tosissaan Savosta maailmalle, ja haemme jatkuvasti lisää osaajia joukkoomme!

Jätä yhteydenottopyyntö

    Käsittelemme tietojasi tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.