Sovelluskehitys liiketoiminnan digitalisoinnin mahdollistajana

Julkaistu 23.8.2023 | Päivitetty 10.1.2024

Sovelluskehitys eli ohjelmistokehitys tarkoittaa prosessia, jolla luodaan tietokoneella tai mobiilissa suoritettavia ohjelmia tai ohjelmien kokonaisuuksia. Sovellusten tavoitteena on yleensä helpottaa tehtävien suorittamista tai ratkaista tunnistettuja ongelmia.

Sovelluskehitys on luonteva liiketoiminnan digitalisoinnin mahdollistaja. Sen avulla onnistuu sovelluksen kehittäminen ja räätälöinti täysin tarpeiden mukaisesti ja pienintä yksityiskohtaa myöten. Yrityksesi tarpeiden mukaisesti luodut sovellukset auttavat ylläpitämään kilpailukykyä, tehostamaan nykyisiä toimintatapoja ja luomaan kokonaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Jos tarvitset yrityksellesi räätälöidyn sovelluksen, älä epäröi ottaa yhteyttä meihin.

Sovelluskehityksen tulee aina lähteä liikkeelle liiketoiminnan tavoitteista

Yrityksiltä digitalisaatio vaatii jatkuvaa uudistumista niin toimintatapojen kuin osaamisen kehittämisen suhteen. Kilpailuetua voidaan luoda yrityksesi liikeidean, toimintojen tai arkipäiväisten työtehtävien tehokkaalla digitalisoinnilla tai etu voidaan löytää esimerkiksi asiakkaitasi yksilöllisesti palvelevasta mobiilisovelluksesta, jolla luot päräyttävän asiakaskokemuksen. Kasvu, kannattavuus ja kilpailukyky ovat liiketoiminnan keskeisiä tavoitteita ja digitalisaatio mahdollistaa näiden kaikkien kehittämisen.

Me hoidamme kaiken, mitä sovelluskehitys vaatii: sovellusten toiminnallisuudet ja vaatimusmäärittelyt, tietomallit, teknologiat, graafiset ilmeet ja tietenkin tarvittavan käyttöliittymän. Kasa koodia ei kuitenkaan tuo kilpailuetua eikä liiketoimintaan kasvua, jos sovelluskehitys ei lähde liikkeelle liiketoiminnan tavoitteista – tästä syystä haluammekin olla kumppanisi myös tavoitteiden määrittelyssä palvelumuotoilun avulla.

Sovelluskehityksessä tulisikin aina olla selkeä visio, mitä halutaan saavuttaa ennen kuin siirrytään sovelluksen kehittämiseen. Ideaa voit lähteä testaamaan kysymällä itseltäsi seuraavat kysymykset ja etsimällä niihin vastaukset: mitä, kenelle ja miksi. Eli mitä asioita sovellus tehostaa tai mitä ongelmia se ratkaisee? Mitä arvoa sovellus tuottaa ja miten onnistumista mitataan? Lue lisää aiheesta aiemmasta blogikirjoituksestamme onnistuneen ohjelmistoprojektin elementeistä.

Autamme sinua varmistamaan, että sovellus palvelee liiketoimintasi tavoitteita ja näin vastaa sekä loppukäyttäjän tarpeisiin että tuottaa positiivisesti erottuvia asiakaskokemuksia. Huomioimme yrityksesi liiketoiminnan, loppuasiakkaiden kokemukset, tarpeet ja toiveet ja rakennamme näiden pohjalta kanssasi selkeän ja kattavan suunnitelman digitaalisen sovelluksen toteuttamiselle.

Teknologiat ja työkalut sovelluksen tekemiseen

Sovelluksen tekeminen käytännössä sisältää yleensä vähintään seuraavat vaiheet: konseptointi, määrittely, suunnittelu, toteutus, testaus, käyttöönotto ja ylläpito. Sovelluksen kehittämisen menetelmät voidaan yleensä yleisesti jakaa kolmeen kategoriaan: vesiputousmalli (waterfall), nopean kehittämisen malli (RAD), ja ketterät ohjelmistokehityksen menetelmät (agile).

Suosimme Hurjalla sovelluskehityksessä avoimen lähdekoodin ratkaisuja, käytämme nykyaikaisia ohjelmointitekniikoita sekä hyödynnämme aina uusimpia teknologioita ja web- ja mobiilikehityksen työkaluja. Vaihtoehtoinasi ovat web-, hybridi-, cross-platform- ja natiivisovellukset sekä näiden yhdistelmät liiketoimintasi tarpeiden mukaisesti.

Kerromme alla hieman lisää eri sovellusvaihtoehdoista ja -teknologioista.

 • Web-sovellus toimii selaimessa, joten laitevalmistajien säännöt eivät rajoita sitä. Lisäksi sovelluksen tekeminen on nopeaa ja kustannustehokasta. Selaimessa toimiva sovellus onkin hyvä vaihtoehto silloin kun ei tarvita natiivisovelluksen suorituskykyä.
 • Hybridisovellus yhdistää web- ja natiivisovelluksen hyviä puolia. Sovellus voidaan jakaa laajasti sovelluskauppojen kautta (App Store, Google Play). Hybridisovelluksen ylläpitokustannukset ovat edullisemmat kuin natiivisovelluksen.
 • Hybridisovellus voidaan kääntää sekä Android- että iOS-alustoille ja se voi hyödyntää mobiilialustan toimintoja. Hybridisovellus on suorituskykyinen ja sovelluskehitys on nopeaa.
 • Natiivi – eli alustakohtainen mobiilisovellus on paras vaihtoehto silloin, kun sovellukselle on pidempiaikainen tarve ja se ratkaisee asiakkaidesi ongelman. Natiivisovelluksella sitoutat asiakkaitasi ja parannat näin yrityksesi kilpailukykyä.

Esimerkkejä käyttämistämme teknologioista: PHP/Laravel, Vue.JS, React.JS, Node.JS, jQuery, Python/Django, Angular, Symphony, Dart/Flutter, HTML5, SASS ja Unity, C#. Lisää käytössämme olevia työkaluja löydät myös täältä.

Kirjoitimme myös aiemmin blogiimme yhdestä mobiilikehityksessä käytettävästä teknologiasta, React Nativesta (React Native – Tehokkaampaa mobiilikehitystä). Käytössämme on myös Googlen tuoreempi työkalu Flutter, joka on kehittynyt varsin päteväksi työkaluksi ja käteväksi vaihtoehdoksi React Nativelle.

Sovelluskehityksessä käytettävä MVP-mallin visualisointi.
Sovelluskehityksessä voidaan käyttää hyödyksi MVP-mallia ja kerryttää lisätietoa ja aitoa palautetta tuotekehityksen tueksi.

Digitalisaatio avaa uusia mahdollisuuksia

Sovelluskehitys on menetelmä niin kasvun vauhdittamiseen, kulujen karsimiseen, toiminnan tehostamiseen kuin parempaan asiakaskokemukseen sekä täysin uusien liiketoimintamallien luomiseen. Nostimme esimerkiksi muutamia asiakkaitamme, joita olemme palvelleet digitalisaation edistämisessä.

 • Toteuttamamme pilvipohjainen MyAllas-palvelu mahdollistaa Allas Poolien jäsenille paremman digitaalisen asiakaskokemuksen.
 • Auntien tarve oli luoda myyjille mahdollisimman helppokäyttöinen ja manuaalista työtä minimoiva toteutus myyntisopimusten laadintaan ja hallintaan. Toteuttamamme HubSpot & Docue -integraatio toi helpotusta prosesseihin ja kustannuksiin.
 • Apetit tehosti toimintaansa laajan verkkosivu-uudistuksen avulla. Nykyinen sivusto helpottaa sisällönhallintaa merkittävästi verrattuna aiempaan usean sivuston ratkaisuun. Uusi sivusto on selkeämpi sekä vähittäiskaupan asiakkaille että ammattilaiskeittiöiden työntekijöille. Integraatiot tietopankkeihin nopeuttavat ylläpitoa ja automatisoivat sivuston hallintaa.
 • Kustannusosakeyhtiö Otava halusi lisätä oppikirjojensa kiinnostavuutta mobiilisovelluksen avulla. Toteutimme Otavan Oppimisen palveluille Otso-nimisen mobiilisovelluksen, johon tuotiin monipuolista digitaalista AR-sisältöä.
 • Digitalisaation avaamat mahdollisuudet voivat liittyä myös täysin uusien liiketoimintamallien kehittämiseen. Katso esimerkiksi, kuinka rakensimme Headless-teknologiaa hyödyntävän web-sovelluksen Piha-Onlinen yhdistämään piha-alan ammattilaiset ja asiakkaat yrittäjän toiveiden mukaisesti.

Lue myös ohjelmistokehityksen hinnan muodostumisesta!

Sovelluskehitystä yrityksesi tarpeisiin

Sovelluksen kehitykseen tulisi siis aina lähteä yrityksen tarpeista, jotta sovellus luo aitoa arvoa. Hurja on kumppanisi sovelluksen koko elinkaaren, määrittelystä suunnitteluun, UI- ja UX-demoista toteutukseen ja ylläpitoon saakka.

Tarvitsetko yrityksellesi räätälöidyn sovelluksen tai kaipaatko vielä jeesiä idean sparrailuun? Ota yhteyttä!

Lataa ostajan opas

Jätä yhteydenottopyyntö

  Käsittelemme tietojasi tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla.